Lappeenranta valmistautuu Kalevan kisoihin miljoonasatsauksella – "Kimpisen urheilukeskuksesta tulee uutta vastaava"

Uutta tehdään ja vanhaa korjataan sekä urheilijoita että yleisöä varten.

Kalevan kisat
4x100 metrin viestin poikien karsinnan maaliintulo.
Kesällä 2015 Kimpisen sinisellä kisailivat koululaiset viestikarnevaaleissaan. Yle

Lappeenrannan Kimpisen urheilukenttää kunnostetaan lähes 1,5 miljoonalla eurolla. Kimpistä remontoidaan elokuun alussa järjestettäviä Kalevan kisoja varten.

Remontti aloitettiin jo viime vuonna. Juoksuradan eteläkaarteessa on nyt uusi katsomo ja takasuoran katsomon penkit on vaihdettu uusiin.

Remontin toinen vaihe alkoi joulukuussa henkilökunnan sosiaalitilojen peruskorjauksella, ja jatkuu urheilijoiden pukeutumistiloissa. Ne kunnostetaan ja maalataan.

Pukeutumistilojen pitäisi olla valmiit toukokuun 10. päivään mennessä.

Pääkatsomo katetaan kokonaan

Yksi odotetumpia uudistuksia on pääkatsomon nykyisen katon jatkoksi rakennettava uusi katto. Sen alle tulee numeroidut paikat noin 260 katsojalle.

– Katon valmistuttua koko pääkatsomo on vihdoin katettu, sanoo Lappeenrannan liikuntapaikkarakentamisen projektijohtaja Ilkka Oksman.

Suorituspaikoista keihäänheittopaikka uusitaan täysin. Vanha Mondo-pinnoitus poistetaan ja korvataan uudella.

Uutta pinnoitusta vedetään myös moukarihäkin ympärille.

Lappeenrannan Kimpisen kentän  pohjoiskaarteen katsomot
Kimpisen takakaarteeseen pystytetään kisojen ajaksi siirtolavakatsomo. Muut katsomot ovat kiinteitä.Lappeenrannan toimitilat Oy

Kimpisen pohjoiskaarteeseen eli Saimaan puoleiseen päätyyn tulee siirtolavakatsomot. Rinne tasattiin niitä varten jo toissa vuonna.

Uutta tehdään myös urheilukentän ulkopuolelle. Pääsisäänkäynnin edustatorille asennetaan useita uusia sähköliittymiä tapahtumatelttoja ja oheisohjelmaa varten.

"Kimpisestä tulee uutta vastaava"

Lappeenrannan kaupunki on varannut Kimpisen remontteihin on tänä vuonna 975 000 euroa. Viime vuonna remontteihin käytettiin 630 000 euroa.

– Rakennus- ja korjaustyöt on tietenkin ajoitettu Kalevan kisoihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kisojen jälkeen kaikki hienoudet jäävät ihan normaaliin käyttöön, sanoo Oksman.

– Kentästä tulee täysin uutta vastaava, hän sanoo.

Kimpisen kuuluisa sininen juoksurata kunnostettiin vuoden 2007 Kalevan kisoja varten. Rata tutkittiin toissa vuonna, jolloin sen todettiin vastaavan täysin lajivaatimuksia.

Juoksurataa urheilukentällä.
Kimpisen kentällä on sininen mondo-pinnoite.Yle

Edellisiä Kimpisessä järjestettyjä Kalevan kisoja varten uusittiin myös kentän valaistus sekä media- ja maalikameratilat, eikä niille nyt tarvitse tehdä mitään. Valopylväissä riittää Oksmanin mukaan tehoa 700 luxiin asti.

Kaiken pitäisi olla valmiina ja kunnossa heinäkuun 16. päivään mennessä. Kalevan kisat järjestetään 1.–4.8.2019. Edellisen kerran yleisurheilun SM-kisat eli Kalevan kisat olivat Lappeenrannassa kesällä 2007.

Korjattu alaotsikkoa ja viimeisen kuva kuvatekstiä 3.2.2019 klo 17.49. Niissä luki, että myös juoksuradan mondo-pinnoite uusittaisiin. Pinta uusitaan kuitenkin vain rikkoutuneista kohdista mm. heittopaikoilta.