Kemiltä neuvottelupyyntö torniolaisille – kilpauimareiden ahdinkoa halutaan puida kaupunkien kesken

Kemin kaupungin tavoitteena on, että torniolaisten kanssa päästäisiin neuvottelemaan jo tämän kuun aikana.

Kemi
Kemin uimahallin sisällä on väliaikasesti seinä erottamassa käytöstä pois suljettua osaa.
Kemin uimahalliin on rakennettu väliaikainen seinä, joka erottaa käytössä ja suljettuna olevat tilat toisistaan.Kati Siponmaa / Yle

Kemiläisten uimaseurojen kustannuksiin haetaan huojennusta Tornion kaupungilta. Kemin kaupunki on esittänyt torniolaisille neuvottelupyynnön, jotta naapurikaupunki alentaisi kilpauimareilta perittäviä harjoitusmaksuja.

– Olen laittanut viestin Tornion virka- ja luottamushenkilöjohdolle. Viestissä pyydän heiltä pohtimaan, voitaisiinko harjoitusmaksuja huojentaa Kemin hallin tulevan remontin aikana, kuvailee Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Kaupungin ja uimaseurojen edustajat ovat keskustelleet tilanteesta

Kaupunginjohtaja Tero Nissisen mukaan Kemin kaupunki pohtii osaltaan, miten kilpauimareita voitaisiin tukea poikkeusoloissa. Kemin uimaseurojen talous on tiukilla, koska kilpauimareille ostetaan harjoitusvuoroja Torniosta.

Kemin uimahallin osittainen sulkeminen kouraisee kipeästi juuri kilpauimareita, joilla on useita harjoituskertoja viikossa. Uimahallin kuntoallas on toistaiseksi suljettu eikä kaupunki ole vielä päättänyt hallin vaatiman remontin aikataulusta.

– Meillä on Kemin molemmissa seuroissa 40-50 aktiivista kilpauimaria eli kyse on tärkeästä urheiluasiasta, sanoo Nissinen.

Kemiläiset uimaseurat ovat toivoneet, että halli saataisiin käyttöön viimeistään kuluvan vuoden joulukuussa. Kemin kaupungin johto ja kilpaseurojen edustajat tapasivat torstaina ja keskustelivat tilanteesta.