Kun ex-poikaystävä sai orgasmin, Marja Kihlströmin nautinto unohtui: "Vaadin, että hän auttaa myös minut huipulle, eikä vain lähde pois"

Yle Perjantaissa pohditaan tänään seksuaalisuutta. Illan vieraina ovat Marja Kihlström ja Kaisa Merelä.

Perjantai
Kaisa Merelä ja Marja Kihlström keskustelevat seksuaalisuudesta Yle Perjantain suorassa lähetyksessä 1. helmikuuta klo 21.05 Yle TV1:llä. Jakson tallenne löytyy Areenasta lähetyksen jälkeen.
Kaisa Merelä ja Marja Kihlström keskustelevat seksuaalisuudesta Yle Perjantain suorassa lähetyksessä 1. helmikuuta klo 21.05 Yle TV1:llä. Jakson tallenne löytyy Areenasta lähetyksen jälkeen.Yle

Illan Yle Perjantai kysyy, mikä mua kiihottaa?

Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia, mutta miksi seksuaalisista haluista on niin vaikeaa puhua? Onko vaikenemisen taustalla syyllisyyttä ja häpeää?

– Naisen seksuaalisuudesta on vaiettu, sitä on peitelty, jopa pelätty aivan liian kauan. Miehet ovat määritelleet naisen seksuaalisuuden ja nyt on naisten aika ottaa oma tilansa haltuun, seksuaaliterapeutti Marja Kihlström sanoo.

Hänen mielestään naiset taiteilevat edelleen läpi elämän hyvän ja huonon naisen maineen välillä.

– Naisten on aika ottaa tasa-arvoinen ja heille kuuluva paikka ihmisenä. Siihen kuuluu myös naisen seksuaalisuuden vapauttaminen. Jokaisella pitäisi olla sukupuoleen katsomatta mahdollisuus ilmaista itseään, 33-vuotias Kihlström sanoo.

Seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija Marja Kihlström kirjoittaa blogia Puhu muru.
Seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija Marja Kihlström kirjoittaa blogia Puhu muru.Matti Kihlström

Ota vastuu omasta orgasmistasi

Kihlströmiltä ilmestyy huhtikuussa uusi kirja, jossa sukelletaan harjoitusten avulla naisen nautintoihin. Iso O – harjoituskirja on jatko-osa kirjalle Iso O - matkaopas huipulle, jossa Kihlström kirjoittaa naisen orgasmeista.

– Jo ensimmäisessä seurustelusuhteessa huomasin, miten poikaystäväni unohti minut, kun hän oli itse saanut orgasmin. En hyväksynyt sitä, vaan vaadin, että hän auttaa myös minut huipulle eikä vain lähde pois oman nautintonsa jälkeen.

Seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija Kihlström on myös Puhu muru (siirryt toiseen palveluun)-blogin kirjoittaja. Hän muistuttaa, että nainen on itse oman nautintonsa pääroolissa.

– Toivoisin, että jokainen nainen ottaisi vastuun nautinnostaan ja orgasmeistaan. Se onnistuu kokemalla itsensä arvokkaaksi, tutustumalla omaan seksuaalisuuteensa ja kertomalla mahdolliselle kumppanille tai kumppaneille toiveistaan.

Hän uskoo, että kaikki osapuolet nauttivat enemmän, kun nainen nauttii.

– Uskomus seksuaalisesti passiivisesta naisesta on aika unohtaa. Naiset, otetaan rohkeasti pienin askelin aktiivisempi rooli, Marja Kihlström kehottaa.

Bloggaaja Kaisa Merelä ihmettelee, miksi seksuaalisuudesta pitäisi vaieta.
Bloggaaja Kaisa Merelä ihmettelee, miksi seksuaalisuudesta pitäisi vaieta.

Rosa Kettumäen ja Sean Ricksin vieraan illan lähetyksessä on Kihlströmin lisäksi hyvinvointibloggaaja Kaisa Merelä.

Vähän reilu kaksikymppinen Kaisa Merelä kirjoittaa suorasukaisesti seksistä Kaisaminni-blogissaan (siirryt toiseen palveluun). Hän haluaa rikkoa seksitabuja.

Merelän mielestä seksuaalisuus on tärkeä osa nuoren naisen elämää –miksi siitä siis pitäisi vaieta? Moni voi jäädä paljosta paitsi, jos ei uskalla esimerkiksi häpeän ja pelon takia tehdä seksuaalisia tutkimusmatkoja.

Perjantaissa tänään: Mikä mua kiihottaa? Vieraina hyvinvointibloggaaja Kaisa Merelä ja seksuaaliterapeutti Marja Kihlström. Perjantai-dokkari: Nainen ja halu. Yle TV1 klo 21.05.

Ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa ja uusintana TV1:ssä sunnuntaina klo 15.05 ja ensi viikon tiistaina klo 23.20.