AVI haluaa selvityksen Lapin vanhustenhoidosta

Lapin aluehallintovirasto pyytää kuntia tarkastamaan yksityiset vanhusten tehostetun palveluasumisen yksiköt.

Lapin aluehallintovirasto
Hoitaja pitää vanhusta kädestä
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Lapin aluehallintovirasto on lähettänyt Lapin kunnille kirjeen, jossa kuntia pyydetään tarkastamaan kaikki yksityiset vanhusten tehostetun palveluasumisen yksiköt

Pyyntö johtuu viime aikoina esiin tulleista puutteista vanhusten tehostetussa palveluasumisessa. Tarkastuksilla Lapin aluehallintovirasto haluaa saada ajantasaisen kuvan Lapin vanhustenhoidon tilanteesta.

Tarkastuksessa kunnat saavat tuekseen kertomuslomakkeen, joka toimitetaan etukäteen kunkin vanhuspalveluyksikön vastuuhenkilölle. Kunnan tekemällä tarkastuskäynnillä lomake käydään läpi ja lisäksi tarkastellaan muun muassa työvuorolistojen toteumaa asukkaiden palveluntarpeeseen suhteutettuna.

Tarpeen mukaan myös lääkeluvat, ruokalistat ja muut asukkaiden hoidon laatuun ja turvallisuuteen vaikuttavat asiat tarkistetaan yksityiskohtaisesti.

Osa kunnista, esimerkiksi Sallan kunta, on jo oma-aloitteisesti tarkastanut alueellaan toimivat yksityiset ympärivuorokautista hoivaa antavat yksiköt. Myös Rovaniemen kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut, että se tarkastaa vanhusten palveluasumisyksiköiden toiminnan tämän kevään aikana.

Lue lisää

Rovaniemi tarkastaa kaikki ikäihmisten palveluasumisyksiköt