Kauppaketju HalpaHalli aloittaa yt:t sunnuntaityöstä kieltäytyneiden kanssa: "Toivomme, että he muuttavat mielensä"

Kieltäytyjiä voi uhata HalpaHallin mukaan irtisanominen. PAMin järjestöjohtajan mielestä sunnuntaityöstä kieltäytyjälle ei voi antaa potkuja.

yhteistoimintamenettely
Kuvassa on Halpa Hallin julkisivu
Heini Holopainen / Yle

Yli 35 liikkeen kauppaketju HalpaHalli haluaa kaikkien työntekijöidensä suostuvan sunnuntaityöhön. Yritys aloitti perjantaina yt-neuvottelut viiden sunnuntaityöstä kieltäytyneen työntekijän kanssa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Kristillisiin arvoihin nojaava ketju pyhitti aiemmin sunnuntait lepopäiviksi 50 vuoden ajan ja piti kaupat tuolloin suljettuna. Muuttuneiden kulutustapojen edessä ketju siirtyi sunnuntaikauppaan viime marraskuussa.

Henkilöstöjohtaja Janne Syri myöntää, että kieltäytyjiä voi uhata irtisanominen, vaikka Palvelualojen ammattiliiton kanta on, että sunnuntaityöstä kieltäytyminen ei voi olla työehtosopimuksen mukaan irtisanomisperuste.

– Kieltäytyminen ei ole suoraviivainen asia suuntaan tai toiseen. Siinä laitetaan nämä asiat vaakakuppiin. Käymme lakimiesten kanssa sopimusta läpi, ja päätös tehdään vasta neuvottelujen jälkeen. Toivottavasti moni muuttaa mielensä, kommentoi Syri.

"Työehtosopimus ei velvoita"

Pohjois-Suomen aluepäällikkö ja PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne sanoo, ettei kaupan työehtosopimuksesta löydy sunnuntaityöhön velvoittavaa kohtaa.

– Ei kieltäytyjille voi potkuja antaa. Siellä lukee, että sunnuntaityöstä pitää sopia erikseen. Se on verrattain uusia ilmiö kaupan alalla, eikä mikään ikivanha käytäntö, kuten esimerkiksi teollisuudessa, huomauttaa Kalliorinne.

Henkilöstöjohtaja Janne Syrin mukaan henkilöstön edustajat toivoivat, että kaikkia kohdellaan tasapuolisesti ja jokaisen pitäisi antaa suostumuksensa sunnuntaityöhön.

Toistatuhatta työntekijää antoi jo suostumuksensa syksyllä. Viiden ihmisen kanssa käydään nyt toinen yt-kierros.

– En lähde tarkemmin erittelemään kieltäytyneiden syitä tai missä he työskentelevät, sanoo henkilöstöjohtaja.

Päätökset mahdollisista irtisanomisista HalpaHalli tekee vasta yhteistoiminta-neuvottelujen jälkeen eli kuuden viikon päästä.

Ketju työllistää yhteensä 1 500 työntekijää.