Poliisi tutkii Riihimäen kerrostalopaloa törkeänä tuhotyönä

Telluskatu 4:n kerrostaloasunnon paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

asuntopalot
Pelastuslaitoksen kalustoa kerrostalon pihalla
Timo Leponiemi / Yle

Riihimäen Peltosaaren viimeöistä tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Hämeen poliisin rikosylikomisario Riku Vihtilä vahvistaa, että poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä. Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä täsmennä, mihin perustaa epäilynsä.

Riihimäellä on sattunut aiemminkin tahallisesti sytytettyjä kerrostalopaloja. Poliisi ei tässä vaiheessa kuitenkaan kommentoi, onko tapauksilla yhteyttä viimeöiseen paloon.

Viime yönä kerrostalopalosta evakuoidut asukkaat odottavat tietoa, koska pääsevät palaamaan koteihinsa. Pelastuslaitoksen mukaan ainakin asunto, josta palo sai alkunsa, on toistaiseksi asumiskelvoton.

Väliaikainen majoitus löytynyt kaikille asukkaille

Riihimäen sosiaali- ja terveysjohtaja Jouni Sakomaa kertoo, että osa noin 40 evakuoidusta asukkaasta on löytänyt jatkomajoituksen omin keinoin. Noin kaksikymmentä asukasta on sosiaalipäivystyksen toimesta majoitettu hotelliin Riihimäelle. Kaksi henkilöä on toimitettu ympärivuorokautisen hoidon yksikköön.

Vielä ei ole saatu varmistusta talon teknisestä kunnosta. Tekninen toimi, talon huoltoyhtiö ja isännöitsijä selvittävät yhdessä pelastuslaitoksen kanssa talon savu- ja vesivahinkoja.

– Maanantaiaamuna pystytään varmastikin tekemään tarkempi arvio siitä, onko tarvetta kuinka pitkäaikaiselle majoitukselle, kertoo Sakomaa.

Sakomaa kiittää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoisten tekemää työtä yöllä. Kaupunki tarjoaa tarvittaessa myös kriisiapua asukkaille.

– Usein voi käydä niin, että reaktio tulee viiveellä. Ihminen rupeaa miettimään, että olisi voinut käydä paljon pahemminkin. Silloin on syytä hakeutua avun piiriin.