OP Pohjois-Savo lisäsi työntekijöitä KPY:n arvo-osuuksien siirtoon

Kuopion konttorissa on muutamia henkilöitä, jotka hoitavat pelkästään KPY:n arvo-osuuksien siirtoja.

Pohjois-Savo
lankapuhelimen luuri
AOP

Pohjois-Savon Osuuspankki on lisännyt resursseja, jotta KPY:n arvo-osuudet saadaan siirrettyä entisestä arvopaperikeskuksesta eli Euroclearista asiakkaiden omaan pankkiin.

Kuopion konttorissa on muutamia henkilöitä, jotka hoitavat pelkästään tätä asiaa. Heille aika on varattava suoraan konttorista. OP Pohjois-Savon muille konttoreille voi varata ajan myös puhelinpalvelusta 0100 0500.

Euroclearin säilytyspalvelu päättyy helmikuun lopussa, johon mennessä tileillä olevat arvo-osuudet on siirrettävä säilytykseen esimerkiksi omaan pankkiin.

Euroclear kertoi palvelun loppumisesta marraskuussa, minkä jälkeen tuhannet KPY:n osuuksien omistajat ovat jo tehneet siirron. Kerroimme tammikuussa, että tuhansilta oli vielä tuolloin siirto tekemättä.

Siirto voi kestää pitkään

Siirron tekeminen ei ole vieläkään liian myöhäistä. Varainhoitaja Heidi Lösönen Pohjois-Savon Osuuspankista muistuttaa, että varatulle käynnille on otettava mukaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus sekä Euroclearilta tullut kirje, jossa on arvo-osuustilin numero.

Lösösen mukaan arvo-osuuksien siirto pankkiin voi kestää jopa reilun kuukauden.

– Osa siirron jo tehneistä on saattanut huolestua, että eikö asiaa olekaan hoidettu, kun he saivat toisen muistutuskirjeen asiasta Euroclearilta. Se kuitenkin johtuu siitä, että siirtopyyntöjä on tehty tuhansia yhtä aikaa.

Arvo-osuuksien siirron voi tehdä myös omassa verkkopankissaan. Lösösen mukaan se ei kuitenkaan onnistu, jos kyse on yhteisomisteisesta arvo-osuustilistä. Silloin asia on hoidettava konttorissa.

Jos omistajia ei tavoiteta, Euroclear laittaa osuudet myyntiin ja rahat maksetaan omistajien tileille. Mikäli Euroclearilla ei ole osuuksien omistajan tilinumeroa, osuuksien myynnistä saatavat varat tallennetaan aluehallintovirastoon. Myynnistä aiheutuvat kulut voivat olla merkittäviä, ja ne vähennetään osuuksien myyntihinnasta.