Hyppää sisältöön

Videolinkki: Meteoriitin arvellaan syöksyneen maahan Länsi-Kuubassa

Epäilty meteoriitin maahansyöksy ei ole tiettävästi aiheuttanut henkilö- tai materiaalisia vahinkoja.

Viñalesista löydetty meteoriitin kappale. Kuva: Cubadebate / EPA

Länsi-Kuubassa lukuisat paikalliset asukkaat ja turistit todistivat perjantaina valoleimahdusta taivaalla, mitä seurasi äänekäs räjähdys. Tutkijat ja Kuuban valtiollinen televisio arvioivat, että kyseessä oli meteoriitti.

Silminnäkijöiden mukaan taivaalla välkehti tulipallo, jota seurasi savuvana. Pian tämän jälkeen Viñalesin turistikaupunkiin sekä eri puolille Pinar del Rio -provinssia alkoi pudota pieniä mustia kiviä. Myös pääkaupunkiin Havannaan saakka kuultiin räjähdys ja kaupungista havaittiin taivaalla kulkeva savuvana.

Tiettävästi epäillyn meteoriitin syöksy maahan ei ole aiheuttanut henkilö- tai materiaalisia vahinkoja.

Tapauksen jälkeen monet paikalla olleet julkaisivat Twitterissä kuvia Pinar del Rion alueelta löytämistään mustista kivistä, joiden arvellaan irronneen meteoriitista.

Kuuban valtiollinen televisio kiirehti pian tapauksen jälkeen ilmoittamaan, ettei räjähdys johtunut esimerkiksi lento-onnettomuudesta, vaan että kyseessä oli luonnonilmiö.

Kuuban geofysiikan ja astronomian instituutin johtaja Efren Jaimez Salgado totesi paikallisessa Granma-sanomalehdessä (siirryt toiseen palveluun) kaikkien merkkien viittaavan siihen, että maahan syöksyi meteoriitti.

Instituutti kertoo lähettäneensä Pinar del Rioon tutkijaryhmän keräämään ja analysoimaan kivinäytteitä.

.
.