Harjunhovin motelliosa Kuhmoisissa säästyi – huoltamopuoli tuhoutui rajussa palossa

Rakennus oli tiettävästi tyhjillään syttymishetkellä.

Kuhmoinen
harjunhovin paikka kartalla
Yle Uutisgrafiikka

Kuhmoisissa Keski-Suomessa vanha Harjunhovin motelli/huoltoasemarakennus on tuhoutunut pahoin varhain aamulla syttyneessä rajussa tulipalossa.

Pelastuslaitoksen mukaan noin 1 300 neliömetrin kokoisesta rakennuskompleksista tuhoutui kaksi kolmasosaa. Vain motellin ja ravintolan sisältävä osa jäivät ehjäksi. Sen sijaan ravintolan keittiö, vanha huoltamo ja asuinosan sisältävä osa rakennuksesta tuhoutuivat.

– Kaksi kolmasosaa rakennuskompleksista on tuhoutumassa ja yksi kolmasosa säilyy. Olemme saanut rajattua tuon niin sanotun huoltamo-osan tuosta ravintolaosasta, kertoi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pauli Nurminen aamulla tapahtumapaikalta.

Palon leviämisestä ei Nurmisen mukaan ollut vaaraa.

Myöhemmin aamupäivällä Nurminen kertoi STT:lle, että onni palossa oli siinä, että huoltamon polttoainesäiliöt oli tyhjennetty.

Nurminen ei tässä vaiheessa vielä arvioi, mistä palo on saanut alkunsa.

– On meillä tiettyjä epäilyjä, mutta emme pysty niitä tässä vaiheessa vahventamaan.

Hälytys tehtävään tuli lauantaina aamulla hieman ennen viittä. Palo- ja raivaustyöt kestävät Nurmisen arvion mukaan jopa puoleen päivään saakka.

Paikalla oli palon alkuvaiheessa 12 yksikköä ja noin 50 pelastustyöntekijää eri paikkakunnilta.

Palopaikka on aivan valtatien 24 itäpuolella. Tien läheisyyden takia toinen ajokaista palopaikan ohi on suljettuna. Poliisi ohjaa liikennettä.