Niinistö avaa Yhteisvastuukeräyksen TV1:ssä

Yhteisvastuukeräyksen kokonaistuotosta 40 prosenttia ohjataan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelun tukemiseen Suomessa.

Yhteisvastuu-keräys
Henkilö kirjoittaa paperille.
Katya Mikhlin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen (siirryt toiseen palveluun) puoliltapäivin. Perinteiseen tapaan keräyksen suojelijana toimiva Niinistö puhuu TV1:ssä tänään kello 12 alkaen.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys auttaa lapsia ja nuoria kouluun Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Suomessa useampi kuin joka kymmenens lapsi eli noin 110 000 tuhatta lasta elää pienituloisissa perheissä ja määrä on kasvussa.

Yhteisvastuukeräyksen kokonaistuotosta 40 prosenttia ohjataan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelun tukemiseen Suomessa.

Maailman humanitaarisesta avusta vain alle kolme prosenttia meni viime vuonna koulutukseen. Tämän vuoksi koulutus on Kirkon Ulkomaanavun avustuskohteena tänä vuonna.

Ennen presidentin puhetta kello 10 televisioidaan Yhteisvastuukeräyksen avausmessu suorana Alavuden kirkosta.

Aiheesta lisää:

Köyhyyden selättänyt Casper Väliaho, 22, sai lukiokirjat avustuksena ja opiskelee nyt juristiksi – “Huonoja juttuja ei kannata märehtiä”

“Olen jo monta kertaa joutunut sanomaan lapsille, että tänään ei ole ruokaa” – Vähävaraisissa perheissä eletään nyt vuoden tiukinta aikaa