1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Parkano

Matkustajajuna törmäsi työkoneeseen Parkanossa, ei loukkaantuneita – "Junassa tuntui nykäisy ja ikkunan ohi lensi tavaraa"

Juna pääsi jatkamaan matkaansa veturinvaihdon jälkeen ennen neljää iltapäivällä. Se kulkee nelisen tuntia aikataulustaan myöhässä.

Matkustajajuna törmäsi radalla olleeseen kaivinkoneeseen 180 kilometrin tuntivauhdilla Parkanon aseman pohjoispuolella 3. helmikuuta. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Matkustajajuna on törmännyt radalla olleeseen kaivinkoneeseen Pirkanmaalla Parkanon aseman pohjoispuolella. Kukaan ei loukkaantunut, kertoo pelastuslaitos.

– Matkustajat, veturinkuljettaja ja kaivinkoneen kuljettaja on tarkastettu, kertoo tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen STT:lle.

VR:n viestinnästä kerrotaan STT:lle, että törmännyt juna oli IC-juna matkalla Helsingistä Ouluun. Kaivuri oli viereisellä raiteella lumitöissä, kun se yllättäen kääntyi ohittavan junan eteen. Juna törmäsi kaivurin puomiin. Junan veturi meni rikki törmäyksessä.

Pelastuslaitoksen Hiltusen mukaan kaivinkoneessa oli kiinni harjakoneyhdistelmä, joka oli törmännyt junan nokkaan. Kaivinkone ei siis iskeytynyt junan veturiin kylkeen, Hiltunen kertoo.

– Onnea on ollut matkassa.

Veturin etuosassa näkyy törmäysvaurioita Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Juna pääsi jatkamaan matkaansa veturinvaihdon jälkeen ennen neljää iltapäivällä. Se kulkee nelisen tuntia aikataulustaan myöhässä. Törmäys on aiheuttanut muille junille 1–2 tunnin myöhästymisiä Tampereen ja Seinäjoen välillä.

Silminnäkijä: "Ikkunan ohi lensi tavaraa"

Junassa matkustanut Joonas Keskivinkka kertoo STT:lle, että onnettomuushetkellä junassa tuntui yllättäen nykäisy. Ikkunan ohi lensi myös tavaraa.

– Luulimme ensin että toinen juna pyyhälsi ohi, mutta sitten vaunujen alta alkoi kuulumaan kolinaa ja juna pysähtyi. Ihmiset alkoivat vähän huolestua, ja vaunuun tuli jännittynyt tunnelma, hän sanoo.

Konduktööri ilmoitti sen jälkeen matkustajille, että kaivinkone jäi junan alle. Samalla konduktöörit alkoivat etsimään hoitajia ja lääkäreitä vaunuista.

– Sen jälkeen ilmoitettiin pian, ettei henkilövahinkoja tapahtunut. Kaikki matkustajat alkoivat huokailemaan helpotuksesta ja vähän naureskellakin, Keskivinkka kertoo.

Juna törmäsi pelastuslaitoksen mukaan kaivinkoneeseen 180 kilometrin tuntivauhdilla noin 200–300 metrin päässä Parkanon asemasta.

Pelastustöissä oli vajaat 10 yksikköä.

Oletko paikan päällä? Voit lähettää meille uutiskuvan tai -videon osoitteessa yle.fi/uutisvinkki.

Kuva: Yle