1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjoisen junaliikenne myöhästelee – matkanteko voi viivästyä yli kolme tuntia

Ennen matkaanlähtöä kannattaa selvittää, kulkeeko juna ajallaan tai onko lentoliikenteessä muutoksia.

Junien myöhästely
Juna asemalla.
Lumisade, kalustorikot ja onnettomuudet ovat olleet VR:n riesana.Jari Vesa/ Yle

Juna- ja lentoliikenteessä on odotettavissa maanantaina myöhästymisiä ja peruuntumisia. Pohjoisen kaukojunat ovat olleet varhain aamulla myöhässä aikataulustaan puolesta tunnista yli kolmeen tuntiin. Ajantasaiset tiedot junaliikenteestä löytyvät täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Runsas lumentulo, kalustorikot ja onnettomuudet sotkivat raideliikennettä

Koko maan junaliikenteenne on ollut sunnuntaista lähtien suurissa vaikeuksissa. VR:ltä sunnuntaita kuvattiin yhdeksi vuoden haasteellisimmista päivistä.

Ongelmia aiheuttivat runsas lumentulo, junarikot ja onnettomuudet, kun esimerkiksi matkustajajuna törmäsi Pirkanmaalla radalla olleeseen kaivinkoneeseen. VR:n mukaan kinostunut lumi on vaikuttanut etenkin vaihteiden kääntymiseen ja radan sähköjärjestelmiin.

Lumimyräkkä on vaikuttanut myös lentoliikenteeseen, sillä lentoyhtiö Finnair perui sunnuntaina etukäteen seitsemän lentoa lumisateen ja tuulen takia. Finnairilta kerrotaan, että lentoja peruttiin sujuvan liikenteen takaamiseksi.

Sunnuntaina peruttujen lentojen joukossa ei ollut Lapin lentoja, mutta yksi lento Helsingistä Ouluun. Tiedot perutuista lennoista löytyvät täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi