IL: Kulmuni ajanut taksilla 20 000 eurolla

Katri Kulmuni (kesk.) on käyttänyt ahkerimmin taksia Lapin kansanedustajista.

Katri Kulmuni
Katri Kulmuni
Kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.).Perttu Ruokangas / Yle

Keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni on käyttänyt eniten taksia Lapin kansanedustajista tällä vaalikaudella. Iltalehden selvityksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) Kulmunin taksimatkat vuodesta 2015 lähtien ovat maksaneet lähes 20 000 euroa.

Kulmuni kertoo käyttävänsä taksia pääasiassa lentokentille ja takaisin.

– Käytännössä omat matkani koostuvat liikkumisesta Tornion ja Helsingin välillä. Kyse on matkoista lentokentille ja takaisin. Monet muut voivat käyttää näissä tilanteissa halvempaa kimppakyytiä, mutta Kemi–Tornion lennot lähtevät aikoihin, jolloin eduskunta ei yhteistaksia järjestä, Kulmuni vastaa sähköpostitse.

Kulmuni muistuttaa asuvansa Torniossa.

– Haluan pitää arkeni tiukasti Lapissa. Asun ja elän Torniossa. Kodin ja Helsingin välin reissaaminen vaatii myös taksinkäyttöä. Torniosta käsin kierrän ympäri Lappia omalla autolla, hän lisää.

Mustajärvellä lähes yhtä iso taksilasku

Kulmunin kanssa lähes yhtä paljon taksimatkoja on tehnyt vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi. Savukoskella asuvan Mustajärven taksilasku on noin 90 euroa pienempi kuin Kulmunilla.

Keskustan Markus Lohen taksilasku on runsaat 18 000 euroa ja SDP:n Johanna Ojala-Niemelän reilut 17 000 euroa.

Keskustan Eeva-Maria Maijala on käyttänyt eduskunnan taksikorttia vajaalla 8500:llä eurolla. Suunnilleen saman verran taksimatkoja on kertynyt sinisten Matti Torviselle. Torvinen nousi varapaikalta eduskuntaan vuoden 2017 kesällä.

Tähtiliikkeen Paavo Väyrysellä taksimatkoja on kertynyt runsaalla tuhannella eurolla. Väyrynen palasi eduskuntaan Euroopan parlamentista kesällä 2018.

Kaikista kansanedustajista isoin taksilasku on perussuomalaisten Mika Niikolla, liki 30 000 euroa. Kakkosena on puoluetoveri Tom Packalén, vajaat 25 000 euroa. Kolmantena on taksiajeluistaan paljon julkisuutta saanut vihreiden Jani Toivola, jolla taksimatkoja on kertynyt runsaat 23 000 euroa.