1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mediaseuranta

Radio pitää pintansa - kännykällä kuuntelijat ovat edelleen vähemmistössä

Tutkimuksen mukaan radion kuunnelluin hetki oli arkiaamuisin kello kahdeksalta, jolloin radio tavoitti keskimäärin 1,2 miljoonaa kuulijaa.

Mediaseuranta
Pinkit kuulokkeet.
Hanna Lumme / Yle

Suomalaisten radionkuuntelu on pysynyt ennallaan, selviää Finnpanelin tekemästä kansallisesta radiotutkimuksesta.

Viime vuonna radiota kuunteli päivittäin 71 prosenttia ja viikoittain 92 prosenttia suomalaisista. Päivittäin radiota kuunneltiin keskimäärin kaksi tuntia ja 48 minuuttia. Luvut ovat pysyneet liki samoina viime vuodet.

Tutkimuksen mukaan radion kuunnelluin hetki oli arkiaamuisin kello kahdeksalta, jolloin radio tavoitti keskimäärin 1,2 miljoonaa kuulijaa.

Eniten kuunteluminuutteja keräsi edelleen Ylen Radio Suomi, joka sai liki kolmanneksen kaikesta radionkuuntelusta. Toiseksi kuunnelluin oli Radio Nova ja kolmantena oli Yle Radio 1.

Radiota kuunnellaan yhä eniten perinteisestä radiovastaanottimesta. Kännykällä radiota kuunteli alle 45-vuotiaista joka kolmas ja yli 45-vuotiaista joka kymmenes vastaaja.

Kansallisessa radiotutkimuksessa seurataan päiväkirjamenetelmällä lähes 21 000 suomalaisen radionkuuntelua.

Finnpanelin tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan vuonna 2017 radiota kuunneltiin keskimäärin muutama minuutti enemmän kuin viime vuonna, 2 tuntia ja 56 minuuttia.

Lue seuraavaksi