Muumilaakson sukupuusta paljastui monille yllätys: Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen ovat sukua – "Piti näköjään elää 43-vuotiaaksi"

Sukupuu paljastui Muumien virallisesta blogista ja herätti kuohuntaa sosiaalisessa mediassa.

Muumien blogissa julkaistiin Nuuskamuikkusen ja Mymmeleiden sukupuu. Kuva: moomin.com

Miten tämä on voinut pysyä salassa? Tämä oli ensimmäinen reaktio, kun sosiaalinen media alkoi kuhista Muumilaakson yllättävästä uudesta sukulaisuussuhteesta.

Kerrotaan järisyttävä uutinen heti kärkeen. Rakastetut hahmot Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy ovat sukua.

Asia paljastui, kun Muumien virallisessa blogissa (siirryt toiseen palveluun) tehtiin sukupuu Nuuskamuikkusen ja Mymmyleiden sukupuusta. Siitä selviää, että Mymmeli vanhempi on sekä Pikku Myyn että Nuuskamuikkusen äiti.

Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen ovat Muumi-tarinoiden päähahmoja. Pikku Myystä tulee yhdessä sarjakuvassa jopa muumiperheen ottolapsi.

Äidillä varsinainen suurperhe

Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen äiti esiintyy Muumipapan urotyöt -kirjassa. Mymmeli vanhempi on varsinainen suurperheen äiti.

– Hän on pyöreähkö ja kovin onnellinen ja hänellä on edellä mainittujen lisäksi 34 muuta lasta, jotka esiintyvät myös samassa kirjassa, blogissa kuvataan.

Mymmeli nuorempi on puolestaan Pikku Myyn isosisko. Pikku Myyllä ja Nuuskamuikkusella on eri isät.

Kuva: Moomin Characters

Pikku Myyn isä on blogin mukaan tuntematon. Sen sijaan Nuuskamuikkusen isä on Muumipapan nuoruudenystävä Juksu.

– Nuuskamuikkunen muistuttaa isäänsä hoikan ruumiinrakenteensa, hattunsa, piippunsa sekä rauhallisen ja pohtivan elämänasenteen myötä, blogissa kerrotaan.

Kuohutti somea

Blogissa selviää myös toinen kuohuttava asia. Nuuskamuikkunen on itse asiassa Pikku Myyn pikkuvelipuoli, sillä Pikku Myy on vanhempi kuin Muumipeikko, Nipsu ja Nuuskamuikkunen, joiden vanhemmat vasta kohtaavat toisensa Muumipapan urotyöt -kirjassa, jossa Pikku Myy jo syntyy.

Nuuskamuikkunen esiintyy jokaisessa Muumikirjassa yhtä kirjaa lukuun ottamatta.

Sukulaisuussuhde herätti kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Ehdin melkein 21v ikään ennen ku kuulin että Nuuskamuikkunen on Pikkumyyn veli !!!!Oon syvästi järkyttyny ja eläny valheessa!

– Ei ei ei. Nyt on artikkelin kirjoittaja napsinut muumipapan taikasieniä Toven 60-70-luvun stripeistä. Ei voi pitää paikkaansa.

– Fake News! En suostu uskomaan.

– No mun piti näköjään elää 43-vuotiaaksi.

Osa verkkokeskustelijoista kertoo tienneensä tämän sukulaisuussuhteen jo aiemmin.

Blogi on julkaistu Muumien virallisilla kotisivuilla. Muumiperhe on Suomen kuuluisimpia lastenkirjoja. Sen kirjoittaja suomenruotsalainen kirjailija Tove Jansson (1914-2001) saavutti maailmanlaajuisen suosion kuvittamillaan ja piirtämillään Muumi-kirjoilla ja sarjakuvilla.

"Pitää muistaa, että muumit ovat fantasiaa"

Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström sanoo, että sukulaisuussuhdeasia nousee aika ajoin pinnalle. Asia ei ole yhtiölle uusi. Blogikirjoitus on jo vanha.

– Pitää muistaa, että muumit ovat fantasiaa. Sukukartat eivät ole taivahan tosi ja sukulaisuudella ei ole sen syvempää merkitystä.

Fantasiahahmot on luotu taideteoksen ehdoilla.

– Tämän takia hahmot käyttäytyvät välillä logiikasta poikkeavalla tavalla, Kråkström sanoo.

Kuva: Moomin Characters