Germanian lennot Lappiin jäivät lyhyeksi: yhtiö peruu kaikki lentonsa rahoitusvaikeuksien takia

Pakettimatkan ostaneet voivat yhtiön mukaan hakea korvaavia yhteyksiä.

Lapin matkailu
Lentokone, joulupukki ja koneen miehistö
Kittilän matkustajamäärät kasvoivat viime vuonna 26 prosenttia.Finavia

Saksalainen lentoyhtiö Germania on kaatumassa rahaongelmiin.

Yhtiö on perunut kaikki lentonsa Saksasta eri puolille Eurooppaa, niiden joukossa lennot Kittilään Lapissa. Yhtiö kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että se ei ole onnistunut järjestämään rahoitusta viime vuoden aikana syntyneisiin yllättäviin menoihin.

Yhtiö kertoo, että sille on kasaantunut lyhyessä ajassa lisämenoja useista syistä. Germanian mukaan muun muassa lentopolttoaineen hinnannousu ja euron vahvistunut kurssi dollarin suhteen ovat ajaneet yhtiön konkurssitilaan.

Yhtiö aloitti toissa talvena lennot myös Lappiin, Rovaniemelle ja Kittilään. Yhtiön reitinavauksia pidettiin hyvänä lisänä Lapin matkailun kehittymismahdollisuuksille myös Keski-Euroopassa. Yhtiö on laajentanut toimintaansa vauhdilla viime vuosina.

Lapin kentistä vauhdikkaimmin on kasvanut Kittilä, jonka matkustajamäärät nousivat toissa vuodesta 26 prosenttia. Kittilä on lähennellyt määrissä Rovaniemea viime vuosina.

Gemania on toinen saksalaistaustainen lentoyhtiö, joka on ajautunut vaikeuksiin. Air Berlin lopetti lentonsa vuoden 2017 loppupuolella.

Pakettimatkan ostaneet matkustajat voivat hakea korvaavia yhteyksiä peruuntuneiden lentojen tilalle. Germania ei korvaa reittilentonsa suoraan yhtiöltä ostaneiden matkoja.

Lue myös:

Finavialta jälleen jättisatsaus Lappiin – Kittilän uudistuneelle kentälle lennetään suoria lentoja jo viidestä eri maasta

Ostitko lennot Air Berliniltä? Jos lentoyhtiö tekee konkurssin, käteisasiakas on heikoilla