Lipeäauto ajautui ojaan – Tokerotie pysyy aamuun saakka suljettuna Kauhajoella

Pelastustoimet pitkittyvät Tokerotiellä Kauhajoella. Lipeä siirretään onnettomuusautosta toiseen säiliöautoon palokunnan erikoiskalustolla.

onnettomuudet
Poliisi.
Poliisi kaipaa havaintoja. Kuvituskuva. Tiina Jutila / Yle

Kauhajoella Tokerotiellä (tie 672) on sattunut tiistaina aamupäivällä vaarallisten aineiden onnettomuus. Lipeälastissa oleva säiliöauto on ajautunut kulkusuunnassaan ojaan ja kaatunut sinne. Kuljettaja on loukkaantunut lievästi.

Auton säiliö on vaurioitunut, mutta lipeää ei vuoda maastoon. lltapäivällä selvisi, että onnettomuusauton oma tyhjäysjärjestelmä on niin pahoin vaurioitunut, ettei sitä pystytä käyttämään siirtopumppaukseen. Pelastajat turvautuvat nyt palokunnan erikoiskalustoon.

– Säiliön korkeimpaan kohtaan porataan reikä, josta lipeä pumpataan hapon pumppaamiseen soveltuvalla siirtopumpulla toiseen säiliöautoon, päivystävä palomestari Jani Välimaa Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta selvitti tilannetta ennen iltakuutta. Onnettomuus tapahtui aamupäivällä kello 10.30 jälkeen.

Pelastustyöt jatkuvat aamuun saakka

Pelastuslaitos sulki Tokerotien liikenteeltä jo aamupäivällä. Alunperin arvioitiin, että tie saadaan auki liikenteelle myöhään illalla, mutta tämä ei onnistu.

– Lipeän pumppauksen jälkeen on vielä nostettava onnettomuusauto tielle, joten sanotaanko, että Tokerotie saadaan auki aamuun mennessä, Jani Välimaa puntaroi.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Jalasjärven Jokipiin ja Kauhajoen Vennanmäen välillä. Kiertotietä ei ole pystytty järjestämään.

Tokerotiellä työskentelee toistakymmentä miestä Kauhajoen ja Jalasjärven palokunnista. Paikalla on myös kemikaalien torjuntayksikkö Seinäjoelta.