Kaksi miestä häiriköi 15-vuotiasta poikaa koulun pihalla Kotkassa, toinen kävi käsiksi – koulu määräsi oppilaat sisään ja lukitsi ovet

Humalaiset miehet otettiin kiinni Karhuvuoren koulun lähistöltä.

koulut
Koulun piha.
Karhuvuoren koulu Kotkassa. Arkistokuva.Petri Lassheikki / Yle

Poliisi otti Kotkassa tiistaiaamuna kiinni kaksi miestä, jotka häiriköivät koulun pihalla. Päihtyneet miehet olivat liikkuneet Karhuvuoren koulun pihalla ja koulun vieressä olevassa kaupassa.

Toista miestä epäillään myös lievästä pahoinpitelystä. Mies oli tarttunut paikalle tullutta 15-vuotiasta poikaa takin kauluksesta. Miehet olivat myös seuranneet oppilasta koululle ja toinen heistä oli tullut kouluun sisälle.

Hän poistui paikalta vasta opettajien kehotuksesta. Pojalle ei kuitenkaan aiheutunut vammoja välikohtauksesta.

Kotkan kaupungin mukaan koulun ulko-ovet suljettiin ja oppilaat määrättiin pysymään sisällä turvallisuussyistä, kunnes tilanne oli ohi. Koulun sisällä tai pihalla olleisiin oppilaisiin ei kohdistunut uhkaa ja pihalla olleet oppilaat siirtyivät välittömästi sisälle.

– Tapaus on erittäin ikävä ja käymme asiaa koulussa läpi ja tarjoamme tukea oppilaille. Tilanne on nyt rauhoittunut ja henkilökuntamme reagoi tilanteeseen nopeasti, sanoo Karhuvuoren koulun rehtori Marianne Puumalainen.

Poliisin mukaan miehet olivat noin parikymppisiä. 15-vuotias poika vaikuttaa valikoituneen lievän pahoinpitelyn kohteeksi sattumalta.