Lunta on nyt niin paljon, että postin jakelu kangertelee – laatikot hautautuneet paikoin hankeen

Runsas lumentulo on vaikeuttanut sekä sanomalehtien varhaisjakelua että päiväpostin jakelua Keski-Suomessa. 

Lyhyet
Postilaatikoita lumen seassa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Keski-Suomen jakelupäällikkö Päivi Blom Postista kertoo, että ongelmia on ollut varsinkin keskustoissa ja taajamissa, missä tiet ovat olleet ajoittain auraamatta ja kevyen liikenteen välille kertynyt lumi on hankaloittanut jakajien kulkua postikärryjen kanssa.

Postin mukaan lunta on paikoin niin paljon, että postilaatikkojen kansia ei saa auki tai laatikot ovat hautautuneet kokonaan lumen alle. Tällaisiin laatikkoihin postia ei voi jakaa, vaan lähetykset pidetään Postin tiloissa, kunnes ne päästään jakamaan laatikkoon.

Viime aikoina erityisesti teiden varsilla matalalla olevat postilaatikot ovat uponneet teiden aurauksen yhteydessä lumipenkkoihin.

– Olemme kaikkialla nyt niin sanotusti samassa hangessa ja tilanne näyttää sääennusteiden mukaan jatkuvan. Ymmärrämme hyvin, että mikään aurauskalusto ei tahdo riittää kaikkien väylien auraamiseen yhtä aikaa. Lunta on niin paljon, että myöskään postinsaajat eivät helposti pysty pitämään postilaatikkojen edustoja lumesta vapaina. Tämä on kova urakka kaikille, kuvailee postin jakelusta vastaava Sami Reponen.