Rikosepäily: Mieskaksikko etsi ryöstön uhreja teksti-tv:stä ja sitoi yhden heistä tuoliin

Poliisi siirtää syyteharkintaan kolme törkeää pahoinpitelyä

ryöstö
Poliisi puhuu käsipuhelimeen poliisiautossa.
Tiina-Leena Kurki / Yle

Poliisi siirtää syyteharkintaan kolme törkeää pahoinpitelyä Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisi on siirtämässä syyteharkintaan rikosepäilyt kolmesta törkeästä ryöstöstä. Kahdessa epäillyistä rikoksista käytettiin poliisin mukaan pitkäkestoista väkivaltaa.

Rikoksista epäiltynä on vuosina 1996 ja 1999 syntynyt mieskaksikko. Poliisi epäilee, että kaksikko otti molemmilla kerroilla yhteyttä uhriin tekstitelevision seuranhakupalstan kautta.

Yhdessä tapauksessa epäillyt menivät poliisin mukaan uhrin asunnolle Vantaalle, jossa nauttivat uhrin kanssa alkoholia. Lopulta uhri väsähti ja epäillyt veivät asunnolta pankkikortin. He yrittivät poliisin mukaan nostaa rahaa ja palasivat asunnolle, kun se epäonnistui.

– Asunnossa miehet alkoivat pahoinpidellä asunnon haltijaa ja vaativat häneltä teräaseella uhaten pankkikorttien tunnuslukuja. Kun miehet saivat tunnusluvut, he kirjautuivat verkkopankkiin ja yrittivät hakea pikavippejä uhrin nimissä, poliisi sanoo.

Poliisin mukaan tämäkään ei onnistunut ja epäillyt sitoivat uhrin tuoliin. Mies vapautui siteistä, mutta hankkiutui sairaalahoitoon vasta reilun vuorokauden päästä.

Poliisin epäilynä on, että miehet veivät uhrin tililtä tuhansia euroja.

Poliisi: Kaksikko toisti kuvion

Paria päivää myöhemmin sama kaksikko etsi taas uhrin teksti-tv:stä, poliisi uskoo. Tiedotteen mukaan uusi uhri löytyi Helsingin Malminkartanosta.

Epäilynä on, että myös tällä kertaa kaksikko viipyi asunnossa tunteja ja pahoinpiteli uhria. Tämän seurauksena he saivat poliisin mukaan pankkitunnukset ja veivät taas tuhansia euroja ja veivät asunnosta myös irtaimistoa.

Kolmannessa törkeässä ryöstössä tekijänä olivat poliisin mukaan osin eri henkilöt, mutta vuonna 1996 syntynyttä miestä epäillään myös tästä teosta. Kolmas tapahtumasarja alkoi poliisin mukaan ravintolariidasta niin ikään viime marraskuussa.

Poliisi sanoo, että epäillyt päätyivät myös tässä tapauksessa nauttimaan alkoholia uhrin asunnolle ennen rikosta.