Anne Mattila laulaa kesällä ja maalaa talvella – “Olen erittäin onnellinen, minulla on hyvä parisuhde ja hyvä puoliso”

Maalaaminen on vastapainoa kiireiselle keikka-arjelle.

Anne Mattila
Laulaja Anne Mattila on onnellinen nainen ja rakastaa edelleen laulamista
Laulaja Anne Mattila on onnellinen nainen ja rakastaa edelleen laulamista

Talven pimeimpinä kuukausina laulaja Anne Mattilaa ei juuri näe kotikunnan Karvian ulkopuolella. Eikä tarkemmin sanottuna kodin seinien ulkopuolella.

Mattila nimittäin maalaa.

– Talvi on minulle vahvaa luovaa aikaa ja aikamoista erakkoelämää. Tekee hyvää saada rauhoittua, kun kevät ja kesä ovat aina täynnä hektistä keikkailua, kertoi Mattila Puoli seitsemän haastattelussa.

Mattila aloittaa työt usein jo aamukymmeneltä ja maalaa seuraavaan aamuun saakka. Ainakin kerran tänä talvena siskot ja äiti tulivat hakemaan Mattilaa ihmisten ilmoille.

– He ihmettelivät,että sä olet maalannut täällä metsän keskellä vaan erakkona tauluja, oletko sä edes syönyt mitään?

Onnellisuus koostuu tasapainosta, rakkaudesta ja uskosta tulevaan

Mattila maalaa parhaillaan tauluja ensi kesän näyttelyynsä, joka avautuu huhtikuussa Annen Taidekahvilassa Karvialla. Näyttelyn teemana on onnellisuus ja mistä se koostuu.

Aluksi aihe tuntui vaikealta, mutta nyt taidemaalari-laulajalla on siihen jo vastaus: onnellisuus koostuu tasapainosta, rakkaudesta ja uskosta tulevaan, positiivisesta mielestä.

Tätä kaikkea Mattila löytää myös omasta elämästään. Talvet saa omistaa taiteelle ja kesäisin on kysyntää laulajana. Kotona arjen onnesta vastaa avomies Kari Tenkula, joka soittaa myös rumpuja Mattilan bändissä.

– Olen erittäin onnellinen. Minulla on hyvä parisuhde ja hyvä puoliso, jonka kanssa tehdä töitä ja olla hyvä muusa. Olemme molemmat toisillemme välillä muusia.

"Rakastan keikalle lähtemistä"

Helmikuussa Mattila suuntaa bändeineen ensimmäisille keikoille ja kevättä kohti tahti tiivistyy. Myös uutta musiikkia on tekeillä.

Sillä vaikka maalaaminen on talvella ihanaa, on laulaminen Mattilalle vähintään yhtä tärkeää.

– Nuorena ajattelin, että pääasia on, että saan laulaa ja mummoikään saakka. Rakastin keikalle lähtemistä ja rakastan sitä edelleen.