Hyppää sisältöön

Cannesissa palkittu Juho Kuosmanen ohjaa elokuvan Rosa Liksomin Finlandia-palkitusta romaanista

Romaanista Hytti nro 6 tehtävä elokuva on Kuosmasen toinen pitkä ohjaustyö. Kuvaukset alkavat ensi talvena.

Juho Kuosmanen vastaanotti Cannesin elokuvajuhlien virallisen Un Certain Regard -kakkossarjan pääpalkinnon. Kuva: Guillaume Horcajuelo / EPA

Cannesissa palkittu Juho Kuosmanen ohjaa elokuvan Finlandia-palkitusta romaanista Hytti nro 6.

Kyseessä on kokkolalaislähtöisen Kuosmasen toinen pitkä elokuva. Kirjailija Rosa Liksomin teos Hytti nro 6 voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011.

Kirja kuvaa junamatkaa halki Siperian 1980-luvulla. Matkalla suomalainen opiskelijatyttö ja venäläismies jakavat ahtaan hytin: mies juo viinaa ja tarinoi karusta elämästään, eikä kaksikko pääse toisiaan pakoon.

Elokuvan tuottaa elokuvayhtiö Aamu. Sen kuvaukset alkavat kevättalvella 2020. Kuosmasen uusin elokuvahanke on esillä myös torstaina alkavilla Berliinin elokuvajuhlilla (siirryt toiseen palveluun). Sen yhteydessä järjestettävässä ammattilaisten tapahtumaan valittiin tänä vuonna mukaan 22 hanketta, Hytti nro 6 mukaan lukien.

Festivaali on yksi maailman suurimmista elokuva-alan tapahtumista.

Kuosmasen ensimmäinen pitkä elokuva, Hymyilevä mies voitti Cannesissa Un Certain Regard -sarjan eli kakkossarjan pääpalkinnon vuonna 2016. Se on festivaalin toiseksi tärkein kilpailu. Hän voitti festivaalin opiskelijasarjan vuonna 2010 lyhytelokuvallaan Taulukauppiaat.

Hymyilevä mies -elokuva keräsi laajaa kansainvälistä kiinnostusta voittonsa jälkeen. Sen elokuvateatteri- ja digitaaliset oikeudet myytiin muun maussa Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Irlantiin.