Lappeenrannan risteilyalusten vuokralaiset pohtivat alusten ostamista

Lappeenrannan kaupungin omistamien kahden risteilyaluksen yrittäjät voivat pohtia kolmen vuoden ajan, ovatko ne kiinnostuneita ostamaan alukset.

Lyhyet
M/S Carelia Viipurin satamassa.
MS Carealia liikenneöi Lappeenrannan ja Viipurin väliä.Kari Kosonen / Yle

Lappeenrannan kaupungin päätös myydä kaksi omistamaansa risteilyalusta ei huolestuta alukset vuokranneita yrityksiä.

Kaupunki oli keskustellut ennakkoon myyntiaikeistaan MS Camillan ja MS Carelian vuokranneiden yrittäjien kanssa. Molemmilla yrityksillä on vuokrasopimuksen mukaan kolme vuotta aikaa pohtia, ovatko ne kiinnostuneita ostaman aluksen.

Lappeenrannan ja Viipurin välillä liikennöivän MS Carelian vuokranneen Saimaa Travelin toimitusjohtaja Kirsti Laine ei suostu kommentoimaan, kiinnostaako laivan ostaminen tai mikä olisi aluksen käypä hinta.

Valmisteilla olevalla risteilykaudella on jälleen haasteensa Saimaalla.

– Yrittäjä ei ole koskaan ihan tyytyväinen. Kyllä tuohon laivaan mahtuisi enemmänkin. Meillä on tietysti haasteena myöskin tuo Saimaan kanava ja köydet potkurissa ja kaikki tällaiset asiat. Meitä pohdituttaa, että meidän liikenne saattaa pysähtyä siitä, että saadaan köysi laivan potkuriin, Laine sanoo.

Yrittäjien suhtautumisesta Lappeenrannan omistamien risteilyalusten myyntipäätökseen kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).