Uudenkaupungin tulipaloa tutkitaan kahtena kuolemantuottamuksena – palossa kuoli iäkäs pariskunta

Uudessakaupungissa syttyi tiistaina tulipalo neljän asunnon puutalossa. Palon epäillään alkaneen saunasta.

Palokuolemat
Tulipalo Ylisenkadulla Uudessakaupungissa 5.2.2019.
Dani Branthin / Yle

Poliisi tutkii Uudessakaupungissa rivitalossa syttynyttä tulipaloa kahtena kuolemantuottamuksena ja lisäksi varomattomana käsittelynä.

Tiistaina iltapäivällä Ylinenkadulla syttyneessä tulipalossa kuoli Lounais-Suomen poliisin mukaan iäkäs pariskunta ja kaksi muuta loukkaantui. Vainajien omaisille on kerrottu tapahtuneesta. Loukkaantuneet asuivat samassa rivitalossa.

Varomatonta käsittelyä on esimerkiksi tulen huolimaton käsitteleminen niin, että siitä aiheutuu vaaraa toisen hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Lain mukaan varomattomasta käsittelystä voidaan tuomita sakkoja tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Palo sai alkunsa saunasta?

Poliisi kertoo, että toinen loukkaantunut on jo päässyt pois sairaalasta. Hänen vammansa jäivät vähäisiksi. Toinen loukkaantui vakavammin, poliisin tietojen mukaan hän on edelleen tehohoidossa sairaalassa. Hänellä ei kuitenkaan tiettävästi ole hengenvaaraa.

Lisäksi kaksi palomiestä loukkaantui pelastustöiden yhteydessä.

Palon epäillään alkaneen alakerran asunnossa sijaitsevasta saunasta. Tutkinnan ollessa alkuvaiheessa poliisi ei ota kantaa mahdolliseen syttymissyyhyn.

Korjattu kello 18.31 palopaikan osoite.

Lue lisää:

Uudenkaupungin tuhoisan palon jälkisammutus ja raivaus jatkuu tänään

Uudessakaupungissa tuhoisa rivitalopalo: kaksi kuollut ja yksi loukkaantunut vakavasti