Uusi päivä -sarja julkaistaan uudestaan – Kaksi ensimmäistä kautta Areenassa ensi viikolla

Sarjan tosifaneja varten myös kaikkien 802 jakson käsikirjoitukset löytyvät nyt netistä.

Kuva: Yle

Ylen Uusi päivä -sarja julkaistaan uudestaan.

Kaksi ensimmäistä tuotantokautta julkaistaan Yle Areenassa perjantaina 15.2. Kesällä Areenaan julkaistaan myös sarjan kolmas ja neljäs tuotantokausi.

Uusi päivä palaa myös televisioon. Sarjaa seurataan 18.2. alkaen Yle TV2:ssa maanantaista torstaihin klo 10. Saman päivän pikauusinta nähdään klo 16.30 ja viikon kaikkien osien uusintaputki perjantaisin klo 9.50.

Ylen tuottamaa draamasarja nähtiin televisiossa vuosina 2010 - 2018. Puolituntisia jaksoja esitettiin kolme viikossa ja jaksoja kertyi kaikkiaan 802. Viimeinen jakso nähtiin joulukuun 18. päivä.

– Meille tulee katsojatoiveita Uudesta päivästä enemmän kuin mistään muusta sarjasta. Sarja tuli päätökseensä joulukuussa 2018, mutta sillä on vankkumaton fanijoukko, joka toivoo pääsevänsä näkemään sarjaa yhä – alusta asti, Yle Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist kertoo.

– Haluamme tarjota UP:tä nautittavaksi kokonaisina kausina, monet kuluttavat sarjoja nykyään kuten kirjoja, ottavat kirjan joka ilta yöpöydältä ja jatkavat siitä, mihin viimeksi jäivät. Katsovat sitten niin pitkälle kun jaksavat, ennen kuin uni tulee silmään.

Uuden päivän tosifaneja hemmotellaan lisäksi käsikirjoituksilla. Kaikki 802 jakson käsikirjoitukset on julkaistu Uuden päivän nettisivuilla. Yle ei ole koskaan ennen julkaissut kokonaisen sarjan käsikirjoitusarkistoa.

Uudessa päivässä seurataan Virtaus-nimisen pikkukaupungin ja sen asukkaiden elämää. Sarjan aloittaessa mukana on 27 vakiohenkilöä. Näyttelijöiden joukossa ovat muiden muassa Antti Majanlahti, Inga Sulin, Lari Halme, Hanna-Riikka Siitonen, Valtteri Lehtinen, Juuso Pekkinen, Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa.