Esperi Caren vt. toimitusjohtaja A-studiossa: Parannuksia hallintoon ja työvuorolistoihin – ei suoraa lupausta lisätyövoimasta

Heini Pirttijärvi kertoi keskiviikon A-studiossa, että Esperi Caren hoivakotien tilanteeseen on tehty korjaavia toimenpiteitä.

Esperi
Heini Pirttijärvi
Hoivapalveluyhtiö Esperi Caren vt. toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi A-studiossa 6. helmikuuta.Yle

Viime viikot myrskyn silmässä olleen hoivapalveluyhtiö Esperi Caren vt. toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi kertoi keskiviikon A-studiossa, että yhtiö on viime päivien aikana käynyt paljon henkilökuntaan liittyviä rakenteita läpi.

Yle on uutisoinut asiakasturvallisuuden vaarantuneen useissa Esperi Caren hoivakodeissa. Syynä on ollut muun muassa hoitajien ja tukihenkilöiden riittämätön määrä.

Pirttijärven mukaan tilannetta korjaamaan on tehty jo toimenpiteitä.

– On tehty muutoksia esimiesten työvuorolistoihin. He tulevat jatkossa olemaan yli 50 prosenttia hallinnossa, mikä tarkoittaa automaattisesti sitä, että henkilökunnan eli hoivan määrä lisääntyy, kommentoi Pirttijärvi.

Virkaa tekevä toimitusjohtaja kertoo myös Esperi Caren tekevän entistä enemmän yhteistyötä viranomaisten eli avien, Valviran ja kuntien kanssa. Tämä koskee erityisesti hoitajien mitoituskeskusteluja.

Esperi Care työllistää tällä hetkellä oman ilmoituksensa mukaan 6 300 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Pirttijärveltä kysyttiin A-studiossa, kuinka monta työntekijää yhtiö aikoo palkata lisää.

– Tätä en pysty vielä tässä vaiheessa sanomaan. Meillä on analyysivaihe meneillään. Seuraavaksi tulee toimenpiteiden vaihe niissä asioissa, joissa toimenpiteitä ei ole jo tällä hetkellä tehty, vt. toimitusjohtaja vastaa.

Kanava auki työntekijöiden kommenteille

Ylen haastattelemat työntekijät ovat kertoneet Esperi Caren uhkailleen ja hiljentäneen hoitajia, jotka tuovat esiin hoivakodeissa havaitsemiaan epäkohtia.

– On selvää, että tähän tulee nyt muutos, sanoo Heini Pirttijärvi painokkaasti.

Esperi Care on juuri avaamassa kanavaa, jonne henkilökunta voi ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista.

– Tulemme jatkossa kannustamaan henkilökuntaa nimenomaan avoimuuteen. Kanavaan tulee ulkopuolinen kumppani, jolloin voimme olla varmoja, että asioista voi aidosti ilmoittaa myös nimettömästi – jos asiat ovat sellaisia, ettei niistä halua ilmoittaa omalla nimellään, Pirttijärvi jatkaa.

Katso koko Heini Pirttijärven haastattelu A-studiossa.

Lue lisää aiheesta:

Ylen lukijoiden kysymyksiä Heini Pirttijärvelle 6. helmikuuta

Valvira selvittää vanhusten kuolemantapauksia – Saarikko: Kuolema on joka tapauksessa läsnä ihmisten viimeisissä kodeissa

Jopa 15 vanhuksen epäillään kuolleen laiminlyöntien vuoksi – Esperiä syyttävä omainen: “Oli pitkään tunne, että jotain vakavaa tapahtuu”

Analyysi: Sängystä putoilevat vanhat ihmiset ansaitsevat parempaa kuin silmänkääntötemppuja – nyt tarvitaan rahaa

Ylen haastattelemat työntekijät: Esperi Care uhkailee ja vaientaa hoitajia – epäkohdista puhuva joutuu vaikeuksiin

Ylen laaja selvitys paljastaa Esperi Caren hoivakotien karuja käytäntöjä: sängystä pudonneet jätetty lattialle, hoivakoti välillä ilman hoitajaa