Kuolonkolarit vähenivät pohjalaisteillä

Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla kaksitoista henkilöä kuoli viime vuonna tieliikenneonnettomuuksissa. Menehtyneiden määrä väheni yhdeksällä henkilöllä edellisvuoteen verrattuna.

Pohjanmaa
Poliisinauhalla eristetty onnettomuusauto kyljellään metsänreunassa
Koko maan moottoriajoneuvo-onnettomuuksista tieltä suistumisia oli viime vuonna vajaa puolet kaikista onnettomuuksista.Kalle Niskala / Yle

Kuolemaan johtaneet tieliikenneonnettomuudet vähenivät viime vuonna Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla edellisvuoteen verrattuna.

Onnettomuustietoinstituutti OTI:n ennakkoraportin mukaan alueellamme tapahtui 11 kuolonkolaria ja niissä menehtyi yhteensä 12 henkilöä. Vertailuvuonna 2017 alueen tieliikenneonnettomuudet vaativat 21 uhria.

Keski-Pohjanmaan kuudessa kuolonkolarissa menehtyi seitsemän henkilöä, yksi enemmän kuin edellisvuonna.

OTI:n mukaan satunnaisvaihtelulla on merkittävä osuus alueellisten onnettomuuslukujen muutoksissa.

Koko maassa liikenne vaati viime vuonna lähes 250 kuolonuhria. Luvut sisältävät niin jalankulku-, pyöräily- kuin moottoriajoneuvo-onnettomuudet.

Onnettomuudet sattuvat pääosin hyvällä säällä ja päätieverkolla

Yleisin onnettomuustyyppi oli tieltä suistuminen. Valtaosa kuolonkolareista sattui hyvissä ajo-olosuhteissa ja päätieverkolla.

OTI:n raportissa ovat mukana tutkijalautakuntien tutkimat, kuolemaan johtaneet tieliikenneonnettomuudet, joihin sisältyvät myös sairauskohtaukseen kuolleet.