Nörtti: Dragonslayer666 -sarjan luoja Aleksi Delikouras kieltäisi lapsilta kännykkäpelit kokonaan

Sen sijaan Delikouras kannustaa pelaamaan tietokoneella yhdessä kavereiden kanssa.

Aleksi Delikouras
Nörtti: Dragonslayer666 tv-sarjan luoja Aleksi Delikouras kieltäisi kännykkäpelit lapsilta
Nörtti: Dragonslayer666 tv-sarjan luoja Aleksi Delikouras kieltäisi kännykkäpelit lapsilta

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Aleksi Delikouras ei ollut lapsena mikään kirjoittaja. Tie tarinoiden maailmaan aukesi, kun hän sai 12 -vuotiaana äidiltään lahjaksi videokameran. Hän tajusi että tarinoita voi kertoa myös kuvaamalla.

Vähän myöhemmin hän latasi nettiin koulutyönä tekemänsä videon himopelaajista ja loppu onkin historiaa: Delikouraksen luoma Nörtti-sarja ja sen pääpeluri Dragonslayer666 ovat keränneet miljoonia latauksia Youtubessa ja Yle Areenassa.

Delikouras itse on pelannut tietokone- ja konsolipelejä pienestä pitäen. Välillä äiti kielsi pojalta pelaamisen kokonaan.

Sitä Delikouras ei suosittele vanhempien tekevän: totaalikielto ei auta mitään.

– Nuoren kaikki kaverit voivat olla siinä koneella. Nuoren koko identiteetti voi perustua siihen, että hän pelaa ja loistaa siinä. Jos koulukaan ei mene hyvin, niin sitten jos ottaa sen pelaamisen pois niin mitä siihen jää? Ei mitään.

Delikouraksen mielestä tietokoneella pelaaminen on kehittävää ja hauskaa, jos sitä tekee yhdessä kavereiden kanssa.

– Pelaamisesta pitää toki puhua lapsen kanssa ja katsoa, että jos ei ole mitään muuta elämää kuin se pelaaminen, niin pitäisi panostaa siihen muuhun.

Kännykkäpelit eivät kehitä

Sen sijaan kännykkäpelit Aleksi Delikouras kieltäisi kokonaan. Niitä kun pelataan yksin ja huonossa ryhdissä

– Minun mielestäni kännykällä pelaaminen on automaattisesti paha juttu. Ne pitäisi kieltää ehdottomasti. Ne eivät ole millään tavalla kehittäviä, mutta silti äärimmäisen koukuttavia.

Delikouras on kirjoittanut myös suositun Nörtti-kirjasarjan. Hän ei itse lukenut lapsena, mutta pitää sitä nyt tärkeänä ja suosittelee lukemista kaikille.

– Kirjoissa on hieno maailma. Kun elokuvissa on aina budjetit, niin kirjoissa ei niitä rajoitteita ole. Kirjoissa pystyy sukeltamaan vaikka minkälaisiin maailmoihin.

Tällä hetkellä 29-vuotias Aleksi Delikouras opiskelee Aalto-yliopistossa elokuvaohjausta. Vaikka elokuva onkin hänen intohimonsa, hän yrittää pitää mielessä että elämässä on muutakin.

Pitää muistaa pelata vaikkapa pipolätkää.

Katso Aleksi Delikouraksen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Aleksi Delikouras Puoli seitsemän -ohjelmassa