Kemi-Tornion lentoja on peruttu ja järjestelty uudelleen – taustalla on tukku syitä

Merilappilaisten lentomatkustaminen on hankaloitunut joulu-tammikuussa, sillä vuoroja on peruttu ja aikatauluja on rukattu uusiksi.

lentoliikenne
Norra-lentoyhtiön potkuriturbiinikone Kemi-Tornion lentoaseman rullaustiellä.
Vuodenvaihde on ollut Kemin lennoille takkuista taivalta.Antti Heikinmatti / Yle

Lentovuoroja Kemi-Tornion ja Helsingin välillä on peruttu vuodenvaihteessa tavanomaista enemmän. Finnairista kerrotaan, että Norran operoimiin lentoihin ovat viime aikoina vaikuttaneet ATR-koneiden pitkittynyt kausihuolto, tekniset viat ja poikkeuksellisen haastavat sääolosuhteet erityisesti Helsinki-Vantaalla.

Ongelmia on koitunut myös Norran lentäjien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, sillä yhtiö operoi Kemi-Tornion lentoja. Tämän vuoksi esimerkiksi sairastuneiden tilalle ei saada varahenkilöstöä.

Varhaista aamulentoa on aikaistettu entisestään

Kemi-Tornion lentoja on jouduttu rukkaamaan uusiksi lyhyelläkin varoitusajalla. Matkustajille tämä on näkynyt esimerkiksi siten, että aamulla kello 5.25 lähtevää aamulentoa Helsinkiin on aikaistettu entisestään. Finnairin viestintäpäällikön Satu Haatajan mukaan tämä on johtunut siitä, että Helsinkiin on lennetty Kemi-Torniosta Kokkolan kautta.

Joissakin tapauksessa tieto muutenkin varhaisen aamulennon aikaistamisesta on tullut asiakkaille myöhään illalla tai yöllä, jolloin se ei ole välttämättä tavoittanut kaikkia lennolle tulevia.

– Pyrimme kertomaan asiakkaille aikataulumuutoksista aina heti kun mahdollista. Valitettavasti mainitunlaisia tilanteita on erittäin vaikea ennakoida, jolloin tieto muutoksesta saattaa tulla asiakkaan kannalta hankalaan aikaan ja siitä olemme pahoillamme, sanoo viestintäpäällikkö Satu Haataja.