Juniorijalkapalloilijoiden kausimaksuja voi alentaakin – Keminmaan Pallo näyttää esimerkkiä

Keminmaan Pallo panostaa juniorityöhön ja alentaa pelaajien kausimaksuja. Yritysten ja kunnan tuki on tässä tärkeällä sijalla.

Keminmaa
Keminmaan Pallon junioripelaajia.
Laura Valta / Yle.

Keminmaan Pallo on alentanut juniorijalkapalloilijoiden kausimaksuja tälle vuodelle. Esimerkiksi vuonna 2007 syntyneiltä ja nuoremmilta perittävä maksu on puolittunut ja vanhimman ikäryhmän, vuonna 2004 syntyneiden, kausimaksu on pienentynyt kolmanneksella. Kaikkein nuorimmille ensimmäinen vuosi on ilmainen.

Tällä hetkellä junioreiden kausimaksut ovat 50–75 euroa. Vanhempien ikäluokkien kausimaksut ovat sadan euron luokkaa. Keminmaan Pallon puheenjohtaja Jarkko Paunan mukaan seura haluaakin panostaa nyt lapsiin ja nuoriin. Seuran hallitus on linjannut kausimaksujen pienentämisen. Sen mahdollistaa yritysten ja kunnan antama tuki.

– Iso asia on, että kentänkäyttö on meille kesäisin ilmaista, kenttämaksuja ei peritä. Lisäksi meillä ei ole palkattua henkilökuntaa, vaan tämä on vapaaehtoistyötä. Kausimaksurahat menevät lyhentämättömänä juniorityöhön.

Kenttämaksut rokottavat taloutta

Naapurissa Torniossa kaupunki ei anna maksuttomia kenttävuoroja juniorijalkapalloilijolle. Tornion Pallo 47:n mukaan tämä näkyy junioreiden kausimaksuissa siten, että suurin kuluerä ovat kenttämaksut.

– Harjoitteluvuorojen kenttämaksuihin menee seuralla useampi kymppitonni kaudessa, mutta harjoittelusta ei voida säästää, kertoo TP-47:n puheenjohtaja Tuomas Lantto.

Lantto kertoo, että tavoitteena on pitää varsinkin nuorimpien kausimaksut kohtuullisina.

– Seurassa pohditaan parhaillaan, miten nuorimpien ikäluokkien kausimaksuista saataisiin ainakin maksun korotuspainetta pois, kertoo puheenjohtaja Tuomas Lantto.