Mies uhkasi Kokkolan Isokylän koulua puhelimitse – Poliisi: Todellista vaaraa ei ollut

Koulupäivä jatkui Isokylän koulussa normaalisti.

Laiton uhkaus
Isokylän koulu Kokkolassa.
Heidi Harju / Yle

Kokkolan Isokylän yhtenäiskoululla sattui torstaiaamuna koulu-uhkaus.

Poliisin mukaan täysi-ikäinen mies uhkasi puhelimitse sekä koulun oppilaita että henkilökuntaa. Uhkauksen perusteella poliisilla oli aihetta epäillä henkilön suunnittelevan kouluun liittyvää henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta

Poliisi sai uhkauksen tehneen henkilön nopeasti kiinni, eikä viranomaisten mukaan tilanteesta aiheutunut todellista vaaraa.

Uhkaaja ei ollut missään vaiheessa koulussa tai koulun alueella.

Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta.

Isokylän koulun rehtori Timo Hautalan mukaan koulupäivä jatkui uhkauksesta huolimatta normaalisti. Koulun oppilaille kerrottiin tapahtuneesta koulun keskusradion kautta klo 11 aikoihin.

– Koulussa oli ihan normaali meininki, kun kiertelin käytävillä. Opettajat näyttivät peukkua, että kaikki on hyvin eikä kenelläkään ole mitään hätää.

Hautala kertoo, että oppilaiden vanhemmille tilanteesta kerrottiin päivällä Wilma-viestillä. Vanhemmilta yhteydenottoja tuli jonkin verran.

Isokylän koulussa on oppilaita luokilla 1.–9. Koulun yhteydessä on myös päiväkoti ja neuvola. Tiloissa opiskelee noin 650 lasta ja lisäksi työntekijöitä on kaikkiaan reilut 100.