Alamäkikin on opiskelijoille juhlaa, lippuja myytiin noin 10 000 – katso video Turun laskiaisriehasta

Pikkulaskiainen pitää pintansa suosittuna tapahtumana. Innokkaimmat lipunhankkijat jonottivat pakkasessa kuusi tuntia.

Turku
Opiskelijoiden laskiaisriehassa laskettiin saunalla ja Tunnin junalla
Opiskelijoiden laskiaisriehassa laskettiin saunalla ja Tunnin junalla

TurkuTurun Puolalanpuiston luminen maa sai erilaisen värin pintaan, kun mäelle kokoontui tuhansittain eri alojen opiskelijoita kunnioittamaan perinteistä Pikkulaskiaista.

Pikkulaskiaisessa opiskelijat voivat rakentaa oman kelkan ja mennä laskemaan mäkeä tai vain kannustaa muita kilpailijoita. Osa tietysti keskittyy ainoastaan kiertämään Turun keskustan anniskeluravintoloita.

Laskiaistapahtumassa esiintyy iso artistikattaus Suomesta ja ulkomailtakin, esimerkiksi Jukka Poika ja Vigiland .

Laskiaisrieha sai alkunsa vuonna 1991, kun 50 nuorta opiskelijaa päätti lähteä laskemaan mäkeä. Vuonna 2009 tapahtuma alkoi kehittyä ja alkoi muotoutua nykyisenkaltaiseksi.

– Aiemmin tapahtuma oli vain hulluttelua ja kavereiden kesken laskeskelua. Tapahtumasta tuli suuri, poikkitieteellinen tapahtuma, päätuottaja Solja Kontu kertoo.

Poikkitieteellinen tarkoittaa sitä, että kaikki opiskelualat ovat edustettuina. Kontu sanoo, ettei mikään opiskelijakaupunki tai ainejärjestö ole erityisesti edustettuna. Erityisesti tekniikan alojen opiskelijoiden tekemiä mäkikelkkoja saattaa mäessä kuitenkin nähdä.

– Tekniikan opiskelijat ovat perinteisesti tehneet laskuvälineitä. Heiltä on yleensä tullut useampikin joukkue. Erityisesti Aallon teknillisestä yliopistosta on tulossa paljon kelkkailijoita.

Pikkulaskiainen merkitsee opiskelijoille talven taittumista kevääseen.

– Pikkulaskiaisessa pystyy tapaamaan kaikkia kavereita ympäri Suomen, ja tietenkin pitämään erityisellä tavalla hauskaa. Me olemme opiskelijavoimin rakentaneet hyvät ja laadukkaat puitteet, Kontu kertoo.

Tapahtuman suosiosta kertoo jotain se, että lippuja myytiin noin 10 000. Innokkaimmat tulivat jonottamaan niitä kuusi tuntia ennen lipunmyynnin avaamista.