Matkustajakonetta uhattu pommilla Ruotsissa – matkustajat päässeet ulos koneesta

Norwegianin Nizzan lennolla oli mukana muun muassa uintimaajoukkueen jäseniä.

Ulkomaat
Norwegianin kone joutui palaamaan Arlandan kentälle Tukholmaan pommiuhkauksen vuoksi aamupäivällä.
Norwegianin kone joutui palaamaan Arlandan kentälle Tukholmaan pommiuhkauksen vuoksi aamupäivällä. Jonas Ekströmer / EPA

Pommilla uhatun koneen matkustajat ovat päässeet pois koneesta. Dagens Nyheterin (siirryt toiseen palveluun) mukaan evakuointi alkoi paikallista aikaa noin yhden aikaan ja puolisen tuntia myöhemmin viimeisetkin matkustajat olivat päässeet ulos.

Expressenin mukaan (siirryt toiseen palveluun) konetta tutkii pommirobotti ja poliisit kuulevat matkustajia, jotka laitettiin maassa läpi uuden turvatarkastuksen.

Tukholmasta lähtenyt matkustajakone joutui palaamaan Arlandan lentokentälle, kun sitä uhattiin pommilla aamupäivällä Suomen aikaa.

Kyse on Norwegianin Nizzan-lennosta, joka lähti Arlandasta kello 11.09 Suomen aikaa. Uhkaus tuli pian koneen lentoonlähdön jälkeen, ja se kääntyi takaisin kohti Arlandaa. Matkustajat eivät heti päässeet koneesta ulos, vaikka kone laskeutui.

Meri- ja lentopelastuskeskuksen Johan Beischer kertoi Expressenille (siirryt toiseen palveluun), että kyseessä on Boeing 737 -tyypin kone. Sen kyydissä oli 169 ihmistä.

Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) uhkaus on tiettävästi tullut puhelimitse Oslosta.

SVT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) koneessa oli mukana Ruotsi uintimaajoukkueen urheilijoita. SVT:n tavoittama uimari kuvaili tilannetta koneessa rauhalliseksi.

Uimarit olivat matkalla Nizzaan kisaamaan ja harjoittelemaan.

Ruotsalaislehtien tietojen mukaan poliisin erikoisjoukot lähetettiin heti kentälle.

– Voin sanoa sen verran, että työskentelemme lentoyhtiön vastaanottaman uhkauksen parissa, Tukholman poliisin tiedottaja Towe Hägg sanoi Aftonbladetille pian pommiuhkauksen tultua julki.