Pietarsaaren seudun yritykset porskuttavat hyvässä nousukiidossa – nyt alueen työvoimatarpeesta tehdään selvitys

Pietarsaareen syntyy uusia yrityksiä muuttotappiosta huolimatta.

Pietarsaari
Kuvassa näkymä Pietarsaaren satamasta
Pietarsaaren satama teki viime vuonna hyvän tuloksen.YLE / Riikka Sipilä

Pietarsaaren seudulla on ryhdytty selvittämään seudun työvoimatarvetta alueen yritysten kovan imun takia. Selvityksen tekee Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordia.

Alueen elinkeinoelämällä menee tällä hetkellä hyvin: yrityksiä perustettiin vuonna 2018 20 enemmän kuin edellisvuonna. Hyviä uutisia on tullut myös esimerkiksi satama-alueelta viime aikoina. Tällä hetkellä Pietarsaari tekee kuitenkin muuttotappiota.

Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordian toimitusjohtaja Jarl Sundqvistin mukaan syy hyvään vetoon on yritysten kova tahto kehittyä ja se, että ne toimivat useilla eri markkinoilla.

– Se kertoo siitä, että tuotteet ja palvelut ovat kohdallaan ja niistä ollaan valmiita maksamaan, Sundqvist kertoo.

Sundqvistin mukaan pietarsaarelaisten yritysten vahvuuksia ovat esimerkiksi elintarvike- ja metalliala.

Pietarsaaren seudun haaste on saada alueelle uutta työvoimaa. Oulun yliopistolta messuilta tavoitettu Sundqvist kertoo modernien rekrytointitapahtumien antavan siihen hyvän mahdollisuuden.

– Täällä pystyy olemaan suoraan yhteydessä opiskelijoihin. Voimme kertoa suoraan, että alueella on houkuttelevia työpaikkoja.

Viime vuonna Pietarsaaren seutua markkinoitiin paljon rekrytointimessuilla kotimaassa ja ulkomailla.

Uutista korjattu 8.2.2019 klo 16.56: Artikkelissa puhuttiin aiemmin Pietarsaarta koskevasta selvityksestä, kun selvitys koskee koko Pietarsaaren seutua. Concordia on Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö, ei pelkästään Pietarsaaren.