Liikemies Sawyer: Neuvottelut Kantasataman hotellioperaattorin kanssa loppusuoralla

Hotellin rakentamista on pidetty ratkaisevana, jotta Kotkaan kaavailtu tapahtumakeskus toteutuisi.

hotellit
Kotkan tapahtumakeskus tulisi Kantasatamaan Merikeskus Vellamon viereen
Kotkan tapahtumakeskus tulisi Kantasatamaan Merikeskus Vellamon viereen.JKMM Arkkitehdit

Kotkan Kantasatamaan kaavaillun tapahtumakeskuksen toteutuminen riippuu pitkälti siitä, rakennetaanko sen viereen myös hotelli. Kotkan kaupunki on edellyttänyt, että tapahtumakeskuksen toteuttamissopimuksen allekirjoittaminen vaatii hotellioperaattorin osallistumista.

Hotellihankkeessa vetovastuu on liikemies Cameron Sawyerin johtamalla yhtiöllä. Sawyer kertoo sähköpostitse, että neuvottelut hotellioperaattorin kanssa ovat loppuvaiheessa. Hänen mukaansa operaattorin nimi tullaan julkistamaan vielä helmikuun aikana. Alun perin hotellioperaattorista piti kertoa jo vuodenvaihteessa.

Tapahtumakeskuksen ja hotellin lisäksi kokonaisuuteen liittyy Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uuden kampuksen rakentaminen sekä kehittämisyhtiö Cursorin yrityskeskus.

Kotkan kaupunki, ammattikorkeakoulu ja Cursor allekirjoittivat hankkeen aiesopimuksen lokakuun alussa. Tavoitteena on, että toteuttamissopimus voitaisiin allekirjoittaa helmikuun loppuun mennessä.

Tapahtumakeskuksessa järjestettäisiin esimerkiksi messuja, kokouksia ja kulttuuritapahtumia. Kotkan kaupunki on linjannut, että kaupunki sijoittaa tapahtumakeskukseen enintään 20 miljoonaa euroa.

Kantasataman rakennushankkeista suurimmat odotukset ovat kohdistuneet luksusmuotiin keskittyvään outlet-keskukseen, jota on puuhattu alueelle jo viiden vuoden ajan. Rakentaminen ei ole kuitenkaan edennyt.