1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nurmes

Pohjois-Karjala kutsuu maailmankarjalaisia kiireettömään kotiin

Maakuntaliitto on käynnistänyt kampanjan uusien asukkaiden saamiseksi.

Mattolaituri Pielisenjoen rannassa Joensuussa. Kuva: Jouki Väinämö / Yle

Pohjois-karjalaan houkutellaan asukkaita uudella kampanjalla.

Tällä kertaa pohjoiskarjalaisten toivotaan kertovan maakuntaliitolle läheisistään ja tuttavistaan, joiden pitäisi muuttaa Pohjois-Karjalaan.

Maakuntaliiton verkkosivuilla on lomake, jossa voi antaa läheisensä yhteystiedot ja pian hänelle lähtee postia. Samalla osallistuu arvontaan, jossa palkintona on junaliput läheisille Pohjois-Karjalaan ja illallinen koko poppoolle.

Viime keväisen mielikuvatutkimuksen mukaan Pohjois-Karjalaan muuttaminen kiinnostaa monia, koska kiireisessä maailmassa kaivataan rauhalliseen ja tasapainoiseen paikkaan.

Maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen muistuttaa, että Pohjois-Karjalassa olisi avoimia työpaikkoja tai uramahdollisuuksia.

– Meillä on lähes 600 avointa työpaikkaa ja mahdollisuuksia päästä tekemään kansainvälistä uraa esimerkiksi Abloyn ja Mantsisen kaltaisten yritysten kautta. On aika kertoa tästä heille, jotka eivät halua ämpyillä hiertävässä uraputkessa ja loputtomassa kiireessä. Meillä menestys mitataan elämänlaadussa, ei rahassa, Räsänen sanoo.

Kampanjaan voi osallistua 1.3. saakka.