1. yle.fi
  2. Uutiset

Pääkaupunkiseudun saaristoalueiden saavutettavuus paranee – Vesiliikenteen saarikohteita lisätään HSL:n reittioppaaseen

Helsingin ja Espoon lähisaaristot halutaan entistä houkuttelevammiksi vierailukohteiksi.

Helsinki
Läheltä
Yle

Helsinki ja Espoo satsaavat entistä voimakkaammin lähisaaristojen saavutettavuuteen ja vesiliikenteen sujuvuuteen.

Talvitauolta keväällä palaava vesiliikenne saaristolauttoineen on keväästä lähtien lisätty HSL:n reittioppaaseen, josta löytyvät muun muassa yhteysalusten lähtösatamat ja liikennöintiaikataulut.

Helsingin merellisen strategian projektipäällikön Minttu Perttulan mukaan vesiliikenne on aiemmin nähty jollain tavoin erillisenä ja irrallisena asiana muusta julkisesta liikenteestä.

– Nyt ollaan menossa tämän askeleen kautta kohti sitä, että ymmärretään ja pystytään hyödyntämään Helsingin saaristoa entistä enemmän keskeisenä osana kaupungin lähiluontoa ja reviiriä.

Pääkaupunkiseudun edustalla on Perttulan mukaan useita satoja saaria, joista suurin osa on julkisessa omistuksessa. Silti esimerkiksi helsinkiläiset hyödyntävät tutkimusten mukaan vain pientä sektoria tarjolla olevista saaristokohteista.

Helsingin rannoille tuodaan tulevana kesänä myös vuokrattavia kaupunkiveneitä, joita oli tarjolla Espoossa jo viime kesänä.

– Kun vielä aikanaan päästään siihen, että saadaan yhtenäiset lippukäytännöt kaikille, niin ihmiset alkavat hiljalleen ehkä ajatella saaristossa käyntiä kuin olisivat menossa ratikalla lähipuistoon, sanoo Perttula.

Lue seuraavaksi