1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK ja teräsyhtiö SSAB yhteistyöhön koulun sähköautoprojektissa – "Ensi syksynä auto on ajokunnossa"

Turun ammattikorkeakoulussa rakennetaan opiskelijoiden ja yritysten yhteistyönä rallicross-sähköautoa.

Turun ammattikorkeakoulussa rakennetaan rallicross-sähköautoa opiskelijavoimin. Kuvassa havainnekuva valmiista autosta. Kuva: Turun ammattikorkeakoulu

Teräsyhtiö SSAB on solminut yhteistyösopimuksen Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Sopimus koskee sähköisen rallicross-auton rakentamista.

Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Ari Putkonen kertoo, että autoa on suunniteltu ja rakennettu jo reilun vuoden ajan. Turun ammattikorkeakoulun mukaan sähköauto rakennetaan opiskelijavoimin.

– Tähän mennessä 70 opiskelijaa on ollut mukana auton rakentamisessa. Auto tarjoaa monelle eri alan opiskelijalle mahdollisuuden osallistua tekemiseen markkinoinnista konetekniikkaan.

Projektissa eri alojen opiskelijat oppivat yhteistyössä yritysten kanssa.

– Projektissa on mukana SSAB:n lisäksi vajaa kymmenen muuta yritystä. Yritykset ovat mukana osaamisesta ja sopimuksesta riippuen esimerkiksi brändityöstä tuotekehitykseen, Putkonen sanoo.

Ammattikorkeakoulun mukaan SSAB tuo projektiin osaamista erityisesti ajoneuvoteräksistä ja erikoislujista teräsosista. Yhteistyö SSAB:n kanssa pitää sisällään myös tiedotus- ja julkaisuyhteistyötä.

– Tavoitteemme on, että auto on ensi syksynä ajokunnossa. Tällä hetkellä suunnittelemme muun muassa akkua autoon.