Oikeus passitti Paimion ulosajajan mielentilatutkimukseen – syyttäjä vaatii miehelle tuomiota murhan ja tapon yrityksistä

Syyttäjän mukaan mies ohjasi autonsa tahallaan päin kallioleikkausta aikomuksenaan surmata kyydissa olleet 7- ja 8-vuotiaat lapset. 

Paimio
Turun oikeustalon julkisivu.
Kalle Mäkelä / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus lykkää ratkaisuaan kahteen alaikäiseen lapseen liittyvässä väkivaltarikosjutussa. Oikeus on määrännyt syytettynä olevan 43-vuotiaan miehen mielentilatutkimukseen.

Kyse on viime lokakuussa moottoritiellä Paimiossa tapahtuneesta ulosajosta. Syyttäjän mukaan mies ohjasi autonsa tahallaan päin kallioleikkausta aikomuksenaan surmata kyydissä olleet 7- ja 8-vuotiaat lapset.

Ennen törmäystä mies oli avannut oman ja etupenkillä istuneen 8-vuotiaan turvavyön. Toinen lapsista oli takapenkillä keski-istuimella.

Lapsille aiheutui törmäyksessä ruhjeita, mustelmia ja haavoja. Auto vaurioitui pahoin.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta murhan ja tapon yrityksistä sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies on myöntänyt osan teoista, mutta kiistää murhan ja tapon yritykset.

Käräjäoikeus toteaa välituomiossaan vastaajan menetelleen syytteessä kuvatulla rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Lopullinen oikeudellinen arvio teoista tehdään mielentilatutkimuksen jälkeen.