Esperi Care sai lisäaikaa vastaukselleen hoivakoti Ulrikasta

Lisäajan myötä Esperin pitää antaa vastaus Valviralle 20. helmikuuta.

Esperi
Esperi Caren Hoivakoti Ulrika Kristiinankaupungissa
Tuomo Rintamaa / Yle

Hoivayhtiö Esperi Care on saanut Valviralta pyytämänsä lisäajan vastaukseensa hoivakoti Ulrikan toiminnasta. Taustalla on sosiaali- ja terveysalan lupaviraston Valviran antama päätös hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeyttämisestä. Esperi Caren piti antaa selvityksensä tänään perjantaina.

Valviran ylitarkastaja Elina Uusitalo kertoo, että yhtiölle on myönnetty lisäaikaa 20. helmikuuta asti.

Tämä tarkoittaa Uusitalon mukaan, että arviointi Esperi Caren toiminnan jatkosta Ulrikassa siirtyy niin ikään.

Hoitajat pukivat hygieniahaalareihin ja antoivat vääriä lääkkeitä

Aluehallintavirasto (avi) teki tammikuussa tarkastuskäynnin Kristiinankaupungissa Pohjanmaalla sijaitsevaan hoivakoti Ulrikaan.

Avi oli saanut huolestuneita yhteydenottoja liittyen hoivakodin henkilöstön riittämättömyyteen. Avin tietojen mukaan toimintayksiköllä ei ole ollut vastuuhenkilöä vuoden alusta alkaen.

Avin tarkastuksessa kävi ilmi, että hoitokodissa on liian vähän henkilökuntaa ja etteivät hoitajat ole perillä vanhusten hoidon tarpeesta. Vanhuksia oli esimerkiksi puettu hygieniahaalareihin, joita ei pysty itse riisumaan. Hoitajat eivät olleet avin tarkastuskäynnillä tienneet, oliko haalareiden käyttöön lääkärin määräys.

Hoivakodissa oli ollut ongelmia myös lääkkeiden jakelussa ja lääkityksen seurannassa. Esimerkiksi yhdelle asiakkaalle oli annettu toisen asiakkaan lääkkeet.

Epäkohdat Ulrikan toiminnassa olivat Valviran mukaan niin vakavia, että toiminnan keskeytyspäätös tehtiin poikkeuksellisesti hoivakodin edustajia kuulematta. Toiminta siirrettiin Esperi Carelta kaupungin vastuulle.

Lue lisää:

Esperi Caren vt. toimitusjohtaja A-studiossa: Parannuksia hallintoon ja työvuorolistoihin – ei suoraa lupausta lisätyövoimasta

Jopa 15 vanhuksen epäillään kuolleen laiminlyöntien vuoksi – Esperiä syyttävä omainen: “Oli pitkään tunne, että jotain vakavaa tapahtuu”

Hoivakotien räikeät laiminlyönnit saivat hoitajaopiskelijat varpailleen: ”En menisi näihin yrityksiin töihin”

Ovatko kunnat liian löperöitä ja ostavatko aina vain halvinta? 7 kysymystä tunteita kuumentavasta vanhustenhoidon yksityistämisestä