Iltalehti: Pietarinkadun Oilers maksaa Matti Nykäsen hautajaiskulut

Muusikkopiirien jääkiekkojoukkueena toimintansa aloittanut hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers maksaa Matti Nykäsen hautajaiskulut.

Matti Nykänen
Kynttilä Laajavuoressa Matti Nykäsen muistoksi.
Pietarinkadun Oilers lupaa kustantaa Matti Nykäsen hautajaiset. Simo Pitkänen / Yle

Pietarinkadun Oilers ry:n perustaja Robert Nyman kertoo Iltalehdelle (siirryt toiseen palveluun), että Pietarinkadun Oilers (siirryt toiseen palveluun) tarjoutui maksamaan hautajaiset, sillä Matti Nykänen on vuosien varrella osallistunut järjestön hyväntekeväisyystempauksiin.

Oilersien mukaan Matti oli hyväntekijä, joka oli aina valmis auttamaan apua tarvitsevia yhdessä Pietarinkadun Oilersien kanssa. Nyt Oilersit haluavat puolestaan auttaa Matin perhettä surun keskellä.

– Emme kommentoi asiaa enempää ja toivomme rauhaa Matin läheisille, Pietarinkadun Oilersin kunniapuheenjohtaja Mato Valtonen ilmoittaa tiedotteessa.

Matti Nykäsen omaiset ovat ilmoittaneet, että hautajaiset vietetään perheen kesken Jyväskylässä.

Pietarinkadun Oilers perustettiin vuonna 1989 Sleepy Sleepers -yhtyeen jäsenten jääkiekkojoukkueeksi. Ensimmäisen hyväntekeväisyysottelunsa se pelasi vuonna Lahdessa vuonna 1990.

Pietarinkadun Oilersin ottelut ovat show-tapahtumia, joissa Oilers voittaa aina. Otteluissa ovat esiintyneet monet huippujääkiekkoilijat, kuten Jari Kurri, Teemu Selänne ja Esa Tikkanen.