Herätys: Turvapaikkapäätöksissä virheitä, nuoret vaativat Tanskassa poliitikoilta enemmän ilmastotekoja, Salpausselän kisat alkavat

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Kay Nietfeld / EPA

Maahanmuuttoviraston virheet lisääntyvät

Maahanmuuttovirasto tekee yhä enemmän virheitä turvapaikkapäätöksissä. Viime vuonna hallinto-oikeudet palauttivat Maahanmuuttoviraston käsittelyyn 330 päätöstä laintulkinta- tai menettelytapavirheen vuoksi. Virheiden osuus oli 4,9 prosenttia, eikä luku saisi kasvaa enää yhtään.

Tanska on ilmastopolitiikan edelläkävijä, mutta nuoret vaativat poliitikoilta enemmän

Sussi Lillelund on 26-vuotias tanskalainen ilmastoaktivisti. Kuva: Jussi Koivunoro / Yle

Sussi Lillelund, 26, ei saa unta, sillä sydän tykyttää rajusti. Huoli valvottaa, ja ihmisten passiivisuus turhauttaa. Miksei kukaan muu ystäväpiirissä tee mitään ilmaston eteen? Miten ihmiset voivat keskittyä mihinkään muuhun kuin ilmastonmuutokseen? Voit lukea lisää Tanskan ilmastoaktivisteista ja katsoa videon mielenosoituksesta Kööpenhaminassa täältä.

Trumpin ja Kimin toinen tapaaminen Hanoissa

Kim Jong Un ja Donald Tump tapasivat Singaporessa kesäkuussa 2018. Kuva: KCNA / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat kuun lopulla Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa. Tapaamisen sijoittuminen Vietnamiin julkistettiin jo aiemmin tällä viikolla, mutta nyt selvisi myös kokouskaupunki. Trump sanoo Twitterissä odottavansa Kimin tapaamista ja rauhan edistämistä. Hän kertoi uskovansa, että Pohjois-Koreasta tulee vielä talousmahti.

Salpausselän kisat valtaavat Lahden ja TV2:n

Matti Heikkinen Kuva: Tomi Hänninen

Talviurheilu valtaa Lahden ja näkyy ja kuuluu myös Ylen kanavilla viikonloppuna. Salpausselän hiihtolajien maailmancupeja voi jännittää suorana TV2:sta ja Yle Areenasta, tarkemman ohjelman näet täältä. Kisoissa muistetaan myös maanantaina edesmennyttä mäkihyppylegenda Matti Nykästä.

Sateita vetenä, räntänä ja lumena

Kuva: Yle

Sadealue saapuu tänään maan etelä- ja keskiosaan. Ylen meteorologin Seija Paasosen mukaan lämpötila on laajalti plussan puolella, ja sateet tulevat sekä vetenä, räntänä että lumena. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.