Lady Gaga ja Childish Gambino juhlivat Grammy-gaalassa

Vuoden albumi meni countrytähti Kacey Musgravesille.

Grammy-palkinto
Lady Gaga kuvattuna Grammy-gaalassa 10. helmikuuta 2019.
AOP

Lady Gaga ja Childish Gambino kahmivat palkintoja yöllä Suomen aikaa järjestetyssä Grammy-gaalassa. Lady Gaga nappasi kolme palkintoa, Childish Gambino neljä.

Childish Gambino voitti muun muassa vuoden levytyksen Grammyn ja vuoden parhaan kappaleen palkinnon hitillään This is America.

Kappale kertoo videon avulla väkivallasta ja rasismista Yhdysvalloissa. Childish Gambino -artistinimen takana on yhdysvaltalaislaulaja ja näyttelijä Donald Glover. Aiemmin sunnuntaina hänet palkittiin jo parhaan musiikkivideon Grammylla.

Lady Gaga puolestaan pokkasi parhaan visuaaliseen mediaan tehdyn laulun sarjan Grammyn A Star Is Born -elokuvasta tutulla Shallow-kappaleella. Lisäksi Gaga voitti parhaan popsinkun Grammyn Joanne-balladilla. Kolmas Grammy tuli parhaasta duosta. Elokuvassa Lady Gaga esittää Shallow-kappaleen duona Bradley Cooperin kanssa.

Vuoden albumi -palkinnon sai countrytähti Kacey Musgraves.

Ariana Grande voitti Sweetener -albumillaan parhaan pop-albumin Grammyn. Kyseessä on artistin ensimmäinen Grammy.

– Tämä on villiä ja kaunista. Kiitos paljon! tviittasi Grande pian palkinnon julkistamisen jälkeen.

Räppäri Kendrick Lamar nappasi parhaan rap-esityksen Grammy-pystin King’s Dead -nimisellä kappaleella. Lauluntekijä ja levytuottaja Lamar oli ehdolla peräti kahdeksassa Grammy-sarjassa. Häntä pidetään yhtenä sukupolvensa parhaana hip hop -artistina.

Parhaan rap-kappaleen palkinto meni Draken God's Planille.

Childish Gambino
Kuvakaappaus Youtubesta.Youtube

Brittiläinen poptähti Dua Lipa pokkasi puolestaan parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon.

Dua Lipa Ruisrockissa.
Dua Lipa esiintyi viime kesänä Turun Ruisrockissa.Juuli Aschan, YleX

Viime vuonna huomiota herätti naisehdokkaiden vähäisyys. Nyt tilanne on toinen. Jokaisessa pääkategoriassa palkinnosta kilpaili monta naista. Asiaan kiinnitti huomiota myös Grammy-seremonian juontaja, yhdysvaltalaislaulaja, pianisti ja näyttelijä Alicia Keys. Hän on itse saanut aikaisemmin 15 Grammyä, mutta emännöi tilaisuutta nyt ensimmäistä kertaa.

Grammyt jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1959.

Yle lähettää Grammy-gaalan perjantaina 15. helmikuuta Yle Teemalla klo 22.45 alkaen.

Lähteet: AFP, AP, STT