1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rohingyat

Guardian: Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Myanmarin armeija on pommittanut kyliä Rakhinessa

Amnestyn mukaan Myanmarin armeijan viimeisimmät pommitukset ovat jälleen yksi muistutus siitä, että maan armeija toimii välittämättä ihmisoikeuksista

Rohingya-pakolaisia teltassaan Bangladeshissa. Kuva: Tracey Nearmy / EPA

Myanmarin armeija on pommittanut kyliä Rakhinen osavaltiossa, kertovat ihmisoikeusjärjestöt. Asiasta uutisoi Guardian. (siirryt toiseen palveluun)

Järjestöjen mukaan osana uutta Rakhineen kohdistuvaa iskua sotilaat ovat lisäksi pidättäneet siviileitä ja estäneet apua pääsemästä paikalle.

YK on aiemmin kutsunut Myanmarin armeijan toimia rohingya-muslimeita kohtaan etniseksi puhdistukseksi. Paikalliset aktivistit ovat kertoneet Amnesty Internationalille pommituksista ja siitä, että rakennuksia on vaurioitunut.

– Nämä viimeisimmät operaatiot ovat jälleen yksi muistutus siitä, että Myanmarin armeija toimii välittämättä ihmisoikeuksista, sanoo Amnestyn kriiseihin vastaamisesta vastaava johtaja Tirana Hassan.

– Pommittamista asuttuihin kyliin ja ruoka-avun epäämistä ei voida hyväksyä missään olosuhteissa, hän sanoo.

Lähes miljoona kodeistaan paennutta rohingya-muslimia asuu tällä hetkellä pakolaisleireillä Bangladeshissa. Myanmarin viranomaiset ovat kieltäneet YK:ta tai muita kansainvälisiä humanitaarisia järjestöjä operoimasta konfliktialueilla. Alueille on kuitenkin päästetty Punainen risti ja Maailman ruokaohjelma.