Myymälävarkaat pakenivat poliisia Rovaniemellä – pakoauto törmäsi kahteen autoilijaan

Auto törmäsi kahteen sivulliseen autoilijaan ja ainakin yksi jalankulkija oli vaarassa jäädä auton alle.

takaa-ajo
Poliisiauto.
Jaakko Stenroos / AOP

Myymälävarkaat pakenivat poliisia rajussa takaa-ajossa Rovaniemellä lauantaina.

Poliisi sai hälytyksen aamupäivällä teollisuusalueella sijaitsevaan kauppaan, jossa oli myymälävarkaita. Epäillyt tekijät olivat häipyneet paikalta ennen virkavallan tuloa, mutta he tulivat poliisipartiota vastaan.

Poliisin kääntyessä epäiltyjen auton perään auto lähti pakenemaan nelostietä etelän suuntaan. Poliisin mukaan takaa-ajo kesti noin 50 kilometriä.

Vauhtia Jopa 160 km/h

Pakoauto ajoi kovimmillaan jopa 160 kilometriä tunnissa ja aiheutti matkalla useita vaaratilanteita, kertoo poliisi. Auto törmäsi kahteen sivulliseen autoilijaan. Ensimmäinen törmäys oli hieman ennen Muurolaa ja toinen Muurolan eteläpuolella. Lisäksi ainakin yksi jalankulkija oli vaarassa jäädä pakenevan auton alle Muurolan taajama-alueella.

Lopulta pakeneva auto suistui ojaan kun se epäonnistui ohituksessa. Ulosajon jälkeen auton alle 30-vuotias mieskuljettaja puhalsi alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Huumeita autossa

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, jotka poliisi otti myös kiinni. Myöhemmin selvisi, että epäiltyjen auto oli otettu luvattomasti käyttöön ja sieltä löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Poliisi pyytää hieman ennen Muurolaa törmäyksen kohteeksi joutuneen henkilöauton omistajaa sekä Muurolan taajamassa vaaratilanteeseen joutunutta jalankulkijaa ottamaan yhteyttä Rovaniemen poliisiin virka-aikana puh. 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen: rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja luvattomana käyttönä.

KORJAUS: Tapaus sattui lauantaina eikä sunnuntaina.