1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Patentti- ja rekisterihallitus

Hallinto-oikeus hylkäsi Tampereen Kotilinnasäätiön valituksen

Eläkeläisten asumista tukeva Kotilinnasäätiö myi tontin vuokraoikeuden yksityiselle rakennusyhtiölle reilulla miljoonalla eurolla.

Arkistokuva tontista, josta vuosien kiistat johtuvat. Kuva: Marko Melto / Yle

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Tampereen Kotilinnasäätiön tekemän valituksen.

Hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan Patentti- ja rekisterihallitus on voinut katsoa, että säätiön johto on toiminut säätiölaissa säädetyn huolellisuusvelvollisuuden vastaisesti. Lisäksi säätiön johto ei ole huolehtinut siitä, että säätiön toiminta on säätiölain mukaisesti järjestetty asianmukaisesti.

Patentti- ja rekisterihallitus puuttui vuoden 2017 syksyllä Tampereen Kotilinnasäätiön toimintaan kaupungin Muotialassa omistaman tontin asioissa.

Eläkeläisten asumista tukeva Kotilinnasäätiö myi tontin vuokraoikeuden yksityiselle rakennusyhtiölle reilulla miljoonalla eurolla. Myynti rikkoi säätiön ja kaupungin välistä sopimusta.

Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Tampereen keskeinen poliitikko Atanas Aleksovski (sd.) on Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja. Hänet tuomittiin vastikään Pirkanmaan käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon luottamusaseman väärinkäytöstä. Aleksovski aikoo valittaa käräjäoikeuden tuomiosta.

Lue lisää:

Aleksovski jättää Tampereen kaupunginhallituksen ja konsernijaoston

Tampereella keskeinen poliitikko sai tuomion: Saa todennäköisesti pitää työnsä toistaiseksi

Poliisi vahvistaa: Atanas Aleksovskia kuultiin rikoksesta epäiltynä jo ennen kuin hänet valittiin Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi

Patentti- ja rekisterihallitus puuttui Kotilinnasäätiön lainvastaiseen tonttikauppaan