Toimitusjohtaja Eetu Salunen jättää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän – liian tiukka talous kävi ylivoimaiseksi

Salunen on toiminut yhtymän toimitusjohtajana kaksi vuotta.

sosiaali- ja terveyshallinto
PHHKY:n toimitusjohtaja Eetu Salunen
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Eetu Salunen.

Toimitusjohtaja Eetu Salunen jättää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän. Salunen on jättänyt maanantaina eronpyyntönsä toimitusjohtajan tehtävästä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Salunen perustelee irtisanomispyyntöään yhtymän vaikealla taloustilanteella.

– Olemme saaneet Päijät-Hämeen sote-palvelut selvästi parempaan kuntoon monella mittarilla, mutta rahat eivät riittäneet viime vuonna, enkä näe että ne riittäisivät tänäkään vuonna. Olen ollut kaksi vuotta tässä kipparina. On syytä katsoa peiliin ja vedin siitä johtopäätökset, Salunen kertoo.

Eroava toimitusjohtaja kertoo olevansa erityisen huolissaan siitä, pystytäänkö ikääntyneille tarjoamaan laadukkaat hoivapalvelut nykyisillä rahoilla. Salusen mukaan palveluja ja henkilöstöä on kaiken kaikkiaan pakko karsia, jos talousarviossa aiotaan pysyä.

Kuukausien valintaprosessi edessä

Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari (sd.) tiesi Salusen aikeista ennen hallituksen kokousta.

– Keskustelin toimitusjohtajan kanssa ensimmäistä kertaa ennen viikonloppua, mutta kyllähän tämä viikonlopun aikana sitten eteni, ja tulimme siihen lopputulokseen, mihin me nyt tulimme, Skinnari kertoo.

Salunen valittiin hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajaksi tammikuussa 2017 yksimielisesti. Sitä ennen uudelle yhtymälle tuolloin jo toimitusjohtajaksi valittu Timo Louna irtisanoutui ja siirtyi hykyn strategiajohtajaksi.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus on nimittänyt vt. toimitusjohtajaksi hykyn hallintojohtaja Veli Penttilän. Hän hoitaa yhtymää, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu.

Ville Skinnari arvioi, että uuden toimitusjohtajan hakemisessa ja valinnassa menee kuukausia.

Salusen työvelvoite päättyy heti, 12. helmikuuta. Hänelle maksetaan kolmen kuukauden palkka johtajasopimuksen mukaisesti.

Eetu Salusen haastattelu Yle Areenassa