Attendolta kuntayhtymälle siirretyn hoivakodin toiminta on turvattu Alavudella – henkilökuntaa rekrytoitu pikavauhtia

Hoivakoti Pelimannin toiminnan haltuunottanut kuntayhtymä on saanut paikalle ammattitaitoista henkilökuntaa ja lupauksen varahenkilöstöstä.

vanhustenhoito
Hoivakoti Pelimanni Alavus
Attendon hoivakodin toiminta Alavudella on keskeytetty toistaiseksi.Pasi Takkunen / Yle

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä KuusSoTe on rekrytoinut ammattitaitoista henkilökuntaa viikonlopun aikana ja Pelimannin 48 asukkaan turvallisuus on pystytty takaamaan.

– Tällä hetkellä ollaan saatu turvattua kaksi seuraavaa viikkoa todella hyvin ja jatkuva rekrytointi on päällä. Sen eteen tehdään töitä, sanoo KuusSoTen vanhustyön johtaja Elina Luoma.

Luoman mukaan tilanne Pelimannissa on tällä hetkellä rauhallinen ja seesteinen.

– Asukkaat saavat turvallista ja heidän tarpeisiinsa vastaavaa hoitoa. Hoitajia on rekrytoitu muun muassa muista Attendon yksiköistä. He ovat lähteneet tosi mahtavasti tänne apuun ja ottaneet homman haltuun, Luoma vakuuttaa.

Lisäksi Pihlajalinnan ja Kuusiokuntien omistaman yhteisyritys Kuusiolinna Terveys Oy:n varahenkilöstö paikkaa mahdollista henkilöstövajetta.

Omaiset huolissaan

Luoman mukaan Pelimannin asukkaiden omaiset ovat olleet aktiivisesti yhteydessä kuntayhtymään tilanteen kärjistyttyä viikonloppuna.

– Suurin huoli on ollut Attendo Pelimannin asukkaiden omaisilla. Asukkaat eivät ole huomanneet eroa siihen, että hoivakoti on nyt kuntayhtymän hallussa.

Hoivakoti Pelimannin toiminta on toistaiseksi kuntayhtymän hallinnassa, eikä toiminnan siirtymisestä takaisin Attendolle ole vielä tietoa.

– Teemme koko ajan työtä sen eteen, että aluehallintovirasto kykenee antamaan Attendolle luvan jatkaa Pelimannin toimintaa, Luoma sanoo.

Aluehallintovirasto joutui keskeyttämään Attendon hoivakoti Pelimannin toiminnan viikonloppuna ja Kuusiokuntien sote-kuntayhtämä otti toiminnan haltuunsa.