Kuhmon norovirusepidemia rauhoittumassa – keskuskeittiö saanut ohjeita hygienian parantamiseksi

Kuhmon kaupunki on jatkanut tehostettua siivousta hoivakoti Honkalinnan kodeissa, joissa norovirusta on jäljellä.

Kuhmo
Käsiä pestään vedellä.
Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla. Jyrki Lyytikkä / Yle

Kuhmon vanhainkodissa ja terveyskeskuksessa jyllännyt norovirus on talttumassa. Hoivakoti Honkalinnan uudella puolella norovirusta ei tällä hetkellä ole lainkaan, vanhalla puolella on edelleen noin viisi tapausta. Molemmissa yksiköissä aloitettiin välittömästi tehostettu siivous, kun norovirus havaittiin. Muissa paikoissa siivous kloorilla on lopetettu.

Tuupalan keittiöllä on tehty maanantaina terveystarkastajan tarkastuskäynti. Noroviruksen lähteeksi on epäilty keskuskeittiön ruokaa. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole. Tutkimustulokset elintarvikenäytteistä eivät ole vielä saapuneet ja Kuhmon kaupunki tiedottaa niistä erikseen.

Kuhmon keskuskeittiö on saatu ohjeita muun muassa omavalvonnan sekä hygienian suhteen, ja niitä ryhdytään noudattamaan välittömästi.

– Koko ajan työstetään ja tehostetaan toimintaa keittiöllä. Puutteita on ollut ulkopuolisten ihmisten suhteen, esimerkiksi ruokakuski on saattanut vierailla keittiössä. Jatkossa, kun ulkopuolinen henkilö tulee tiloihin, hänen tulee suojautua, sanoo Kuhmon kaupungin puhtaus-ja ateriapalvelupäällikkö Päivi Kyllönen.

Tehostettu siivous on lopetettu päiväkodeissa ja koululla tämän viikon alussa, koska tilanne on rauhoittunut eikä lasten tai henkilöstön poissaoloja ole ollut normaalia enempää.