Nettihuumekaupan perustaja vuosiksi vankilaan – Tor-verkon palvelu antoi mahdollisuuden anonyymiin huumekauppaan

Tulli sulki Tor-verkossa toimineen Sipulikanavan yhteistyössä keskusrikospoliisin kanssa viime syksynä.

Sipulikanava
Työpiste näyttönäkymä
Sipulikanava oli suomalainen verkkosivusto, jonka kautta myytiin, ostettiin ja välitettiin vuosina 2014-2017 erittäin suuria määriä huumausaineita.Tulli

Tor-verkossa toimineen Sipulikanava-sivuston perustaja ja ylläpitäjä tuomittiin kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen avunantoon huumausainerikoksissa ja törkeissä huumausainerikoksissa.

Syyttäjä vaati miehelle vähintään seitsemän vuoden vankeutta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että yhteys varsinaisiin päätekoihin oli etäinen.

Oikeuden mukaan syytetty ei pyrkinyt merkittävästi hyötymään huumekaupasta taloudellisesti. Tunnusmerkistö ei sitä edellytä, mutta oikeuden mukaan tämä silti jossain määrin vaikuttaa syyllisyyden arviointiin.

Mies perusti huumeiden välittämiseen keskittyneen kauppapaikan vuonna 2014 ja toimi sen ylläpitäjänä. Oikeus katsoi, että Sipulikanava on mahdollistanut laajan ja helposti käytettävissä olevan keinon myydä ja hankkia huumausaineita täysin anonyymisti.

Tor-verkkoon ei pääse tavallisella selaimella.

Lue lisää:

Tulli sulki Tor-verkon Sipulikanavan – merkittävää vaikutusta suomalaiseen huumekauppaan